Simstävling hösten 23

Det är dags igen! Vår populära Simstävling får i höst ett nytt fokus. Skicka in ditt bidrag mellan 5 oktober och 6 november och var med i utlottningen där två bidrag vinner valfri The Sims 4-expansion eller ett presentkort i museibutiken!  

Den här gången är din uppgift att inreda ett eller flera rum åt en historisk person från Västernorrland. Välj en av personerna som vi presenterar nedan här på sidan och skapa deras hem. Antingen gör du deras hem så som det kanske såg ut när de levde (så gott det går i The Sims såklart) eller så tänker du dig in i hur deras hem hade sett ut om de levde idag. Höll personen till exempel på mycket med blommor? Då kanske hen även idag hade haft såna saker hemma. Det är upp till dig hur det ser ut men det är bra om du kan tänka dig in i vad personen hade för förutsättningar, jobb, familj och så vidare. En del personer vet vi mer om än andra, läs och se vem du tycker verkar mest spännande! Om du vill får du såklart bygga ett helt hus men det är inget krav, det räcker med ett rum.  

När du sedan har byggt klart och skickar in det till oss vill vi att du skriver lite om hur du tänkt när du inrett. Vad i personens historia fick dig att välja det du valde?  

En sista grej bara, tänk på att dessa är personer som faktiskt har levt så visa respekt för dem. 

Läs mer om personerna längre ner på sidan eller kolla i sidomenyn. 


Hur gör jag?

The Sims 4 är gratis att ladda ner härifrån: https://www.ea.com/games/the-sims/the-sims-4/download 
Använd dig av informationen som finns på personernas sidor för att inreda ett rum till dem (man får såklart googla också). Man kan tänka på olika sätt, antingen inreder du så som du tänker att hens rum hade sett ut när personen levde eller fantiserar du om hur det hade sett ut om personen levt idag.

När du gjort ditt rum laddar du upp det till galleriet med #VNMsims23 och mailar 2-5 bilder eller en film av ditt hus till lajv@vnmuseum.se. För instruktioner hur du använder kameran i The Sims 4 klicka på Hjälpcentret i spelet och välj Lektioner. Instruktionerna finns under Byggläget.


Anmälan

För att anmäla dig till utlottningen finns det 3 steg.

  1. Inred ett rum för antingen Nils Gissler, Snickar Dea eller Kai Gullmar.
  2. Ladda upp rummet eller huset på The Sims 4 Galleriet i spelet, döp det efter den historiska person du byggt åt och använd #VNMSims23 i beskrivningen.
  3. Maila oss! Fota huset genom spelets inbyggda kamerafunktion. Skicka in 2-5 bilder eller en film till oss med en text om hur du tänkt när du byggde och inredde, vad i personens historia fick dig att välja det du valde? Skicka även med förnamn, gallerinamn, ort och ålder på den som deltar. Använd den här mailadressen: lajv@vnmuseum.se 

Läs mer i flikarna nedanför om tävlingsregler och annat som är bra att veta: