Museibutiken

Vår museibutik är ett givet val om du till exempel letar efter en examens- dop- eller bröllopspresent samt om du vill förgylla ditt hem med hantverk från flera av länets hantverkare som vi har samlat under samma tak. Kanske blir du inspirerad av våra utställningar och vill köpa något i traditionell stil, eller fastnar för något i vårt boksortiment.

I museibutiken tar vi endast kort- eller swishbetalning, ej kontanter. HÄR-presentkort kan du använda hos oss!

Museibyggnaden med tillhörande butik och lokaler öppnar 14 juni-6 september 2021, alla dagar kl. 10-16.

Vill du ändå handla på distans så går det bra. Kontakta butiken på butiken@vnmuseum.se, eller på telefon 0611-886 00.

Hämta upp varorna på överenskommen tid vid entrédörren. Vi går ut med varorna till dig och håller avstånd.

All betalning när du handlar på distans sker via Swish.

Vi har även möjlighet att posta det du har beställt.

 


Aktuell Pop Up-utställare i butiken

Lisa Reiser
1 april – 30 juni 2021

Lisa Reiser är formgivare utbildad vid Beckmans Designhögskola. Hon jobbar främst med glas som skulptur och bruksgods, men även med andra material.
Lisa Reiser formger också produkter för IKEA. Hon är född och uppvuxen i Sundsvall, men bor just nu i Småland.

Hemsida Studio Reiser >>

 

Elin Nerpin
3 juli – 31 aug 2021

Elin Nerpin kommer från Örnsköldsvik. Hon driver företag som fotograf. Här hennes egna ord om halsbanden hon tillverkar:

”Det här halsbandet vill ta plats, men gömmer sig också bakom den otydliga och lite bräckliga texten. Jag vill lyfta fram och visa det vackra i att vara skör samtidigt som man är stark.”

Hemsida Elin Nerpin >>

 

Camilla Thelin
3 juli – 31 augusti 2021

Designern Camilla Thelin är certifierad och diplomerad inredare och färgsättare. Skogen, naturen och omgivningarna där hon bor har alltid varit en stor inspirationskälla som man kan se i hennes kollektioner.

Hon verkar och bor i Höga kusten.

Hemsida Camilla Thelin >>


SENASTE NYTT I BUTIKEN

Gran Swedish Design

Tjocka, mjuka filtar med traditionella färger och design inspirerad från Medelpadsdräkten.  I butiken finns flera produkter: Medelpadsfilt, stor 2500 kr, mellan 1400 kr, baby 900 kr, bänk/löpare 900 kr, servetter 49 kr.

Läs mer om Gran Swedish Design: https://granswedishdesign.se/

 

Mitt Skafferi

Mitt Skafferi finns på Alnö, norr om Sundsvall. Där pro duceras bland annat marmelader, saft, glögg, såser och strössel, hantverksmässigt och med råvaror från närområdet. På Alnö finns även deras gårdsbutik.

I museibutiken finns ofta flera produkter från Mitt Skafferi: Bär & fröströssel 75 kr, Marmelad 58 kr, Bär- & flingsalt 56 kr, Bärsås 79 kr

Vill du veta mer om Mitt Skafferi? Läs mer på www.mittskafferi.se

en flaska som ligger i mossan

Publikationer och småskrifter

Museet har tidigare givit ut flera publikationer och småskrifter. Många av dessa finns att ladda ner gratis som PDF.

Till publikationer och småskrifter >>

 

Nedan kan du se ett urval av de senaste varorna i museibutiken.

Ser du något du gillar? Hör av dig till oss!

Upptäck museet

Arkeologi

Murbergets arkeologer arbetar med länets kulturmiljöer, och fornlämningar. De strävar efter att bevara och dokumentera spår av samhällen och människors verksamheter under omkring 10 000 år.
Läs mer

Konservering

Under mer än 25 år har Västernorrlands museum bedrivit uppdragsverksamhet inom konservering. Verksamheten riktar sig mot kulturmiljöer i behov av bevarandeåtgärder. Vi arbetar både inom och utanför länet, både i offentliga byggnader och kyrkor eller på uppdrag av privatpersoner. Ibland är vårt arbete storskaligt, ibland rör det sig om väldigt små objekt. Vi hjälper er…
Läs mer

Hemslöjd

Hemslöjd är en är en högst levande kulturyttring som bottnar i en lång tradition av material- och teknikkunskaper, det vi benämner det immateriella kulturarvet.
Läs mer

Museibutiken

Välkommen
Läs mer

Samlingar

Om samlingarna Samlingarna är grunden för den museala verksamheten och består bland annat av föremål och arkeologiska fynd, fotografier, böcker, arkivmaterial, digitala filer, filmer och ljudband. Samlingarna har tillkommit under tiden 1880 och framåt. De speglar skilda insamlings- och förvaltningsideal. Fokus har från början legat på landskapen Ångermanland och Medelpad. Även övre Norrland fanns med…
Läs mer

Byggnadsvård & kulturmiljö

Byggnadsvård & Kulturmiljö Här får du information om vad museets byggnadsantikvarier arbetar med. De ger bland annat råd när byggnader av olika slag ska rustas upp. Allt från förändringar i samband med stadsplanering till stockbyte i timrade lador eller restaurering av villor och hyreshus från 1950-talet. Byggnadsvård och kulturmiljö i kommunal planering Vi erbjuder rådgivning…
Läs mer

Fritidsbåtsmuseet

 Varmt välkommen till Fritidsbåtsmuseet i sommar. Vi håller öppet dagligen kl 12.00 – 16.00 från den 14 juni till den 15 aug. I år kan vi stoltsera med att vi utökat utställningen med drygt 80 motorer och 20 båtar. Det är en unik samling utombordsmotorer som omfattar allt från en Evinrude från 1909 fram till…
Läs mer

Murberget friluftsmuseum

Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.
Läs mer