Museibutiken

Vår museibutik är ett givet val om du till exempel letar efter en examens- dop- eller bröllopspresent samt om du vill förgylla ditt hem med hantverk från flera av länets hantverkare som vi har samlat under samma tak. Kanske blir du inspirerad av våra utställningar och vill köpa något i traditionell stil, eller fastnar för något i vårt boksortiment.

I museibutiken tar vi endast kort- eller swishbetalning, ej kontanter. HÄR-presentkort kan du använda hos oss!

Öppettider, se besöksinformation >>

 

Vill du handla på distans så går det bra.

Hämta upp varorna på överenskommen tid vid entrédörren. Vi går ut med varorna till dig och håller avstånd.

All betalning när du handlar på distans sker via Swish. Vi har även möjlighet att posta det du har beställt, mot en fraktkostnad.

Kontakta butiken på:

E-post: receptionen@vnmuseum.se

Telefon 0611-886 00.


Aktuellt i butiken

Vårfåglar, fladdermus- och fågelholkar, nyckelringar i trä, böcker om fjärilar och trädgård.. våren är här!


Aktuell Pop Up-utställare i butiken

Åsa Hellhoff
7 maj – 3 juli 2022.

Åsa Hellhoff arbetar med keramik, glas och konst i sin verkstad i Ånge. Hon jobbar med olika tekniker som konstglas, bilder, bruksgods, kakel, skulptur och även den japanska tekniken rakubränning.

Klicka för att läsa mer här >>


Publikationer och småskrifter

Museet har tidigare givit ut flera publikationer och småskrifter. Många av dessa finns att ladda ner gratis som PDF.

Till publikationer och småskrifter >>

 

Nedan kan du se ett urval av de senaste varorna i museibutiken.

Ser du något du gillar? Hör av dig till oss!

Upptäck museet

Arkeologi

Murbergets arkeologer arbetar med länets kulturmiljöer, och fornlämningar. De strävar efter att bevara och dokumentera spår av samhällen och människors verksamheter under omkring 10 000 år.
Läs mer

Konservering

Under mer än 25 år har Västernorrlands museum bedrivit uppdragsverksamhet inom konservering. Verksamheten riktar sig mot kulturmiljöer i behov av bevarandeåtgärder. Vi arbetar både inom och utanför länet, både i offentliga byggnader och kyrkor eller på uppdrag av privatpersoner. Ibland är vårt arbete storskaligt, ibland rör det sig om väldigt små objekt. Vi hjälper er…
Läs mer

Hemslöjd

Hemslöjd är en är en högst levande kulturyttring som bottnar i en lång tradition av material- och teknikkunskaper, det vi benämner det immateriella kulturarvet.
Läs mer

Museibutiken

Välkommen
Läs mer

Samlingar

Om samlingarna Samlingarna är grunden för den museala verksamheten och består bland annat av föremål och arkeologiska fynd, fotografier, böcker, arkivmaterial, digitala filer, filmer och ljudband. Samlingarna har tillkommit under tiden 1880 och framåt. De speglar skilda insamlings- och förvaltningsideal. Fokus har från början legat på landskapen Ångermanland och Medelpad. Även övre Norrland fanns med…
Läs mer

Byggnadsvård & kulturmiljö

Byggnadsvård & Kulturmiljö Här får du information om vad museets byggnadsantikvarier arbetar med. De ger bland annat råd när byggnader av olika slag ska rustas upp. Allt från förändringar i samband med stadsplanering till stockbyte i timrade lador eller restaurering av villor och hyreshus från 1950-talet. Är du intresserad och vill veta mer om arbetet…
Läs mer

Fritidsbåtsmuseet

 Bästa båtentusiaster och alla andra också. Nu börjar sommarsäsongen närma sig och med det har det snart blivit dags att öppna dörrarna till årets säsong på Fritidsbåtsmuseet. Öppettiderna sommaren 2022 för Fritidsbåtsmuseet är 18 juni – 21 augusti, alla dagar kl 12.00-16.00. Men innan dess kommer Fritidsbåtsmuseet även vara öppet vissa enstaka dagar där…
Läs mer

Murberget friluftsmuseum

Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.
Läs mer