Arbeta hos oss

Intresserad av att arbeta på Västernorrlands museum? Läs nedan om aktuella lediga tjänster på museet.


Västernorrlands Museum söker affärsdriven projektledare med inriktning mot kulturarv och KKN

Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.

Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare och affärsutvecklare som kan driva projektet Västernorrlands museum – nod för kulturarvsturism och kulturella och kreativa näringar under tre år. Projektet syftar till att utveckla samarbeten och metoder, att bygga upp ett långsiktigt nätverk i länet, kommunikation och evenemang samt utveckla friluftsmuseet och länsmuseet och till viss del andra kulturarvsarenor, för KKN genom affärsutveckling.

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för projektets genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter. Du samordnar och arbetsleder kommunikatör och museipersonal inom projektet.

Som projektledare ansvarar du även för:

  • att skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer i länet
  • affärsutveckling i projektet i tydlig samverkan med museets övergripande strategi
  • att utveckla friluftsmuseet med KKN-samarbeten
  • övergripande planering av kommunikation och evenemang

Du samordnar styrgruppen och samarbetar med projektgrupp, övrig personal och andra aktörer.

Kvalifikationskrav

Du har

  • Relevant utbildning gärna från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • dokumenterad erfarenhet av projektledning och strategisk ledning inklusive budgetansvar, meriterande med erfarenhet av affärsutvecklingsprojekt
  • stort intresse för kulturarvsturism
  • goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
  • B-körkort

 

Egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.

Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.

Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information

Visstidsanställning 18 månader, 100%. Med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis 3 januari 2022

Frågor om tjänsten besvaras av:

Länsmuseichef, Jenny Samuelsson, 070-348 16 01, jenny.samuelsson@vnmuseum.se. Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, paulin.norgren@vnmuseum.se.

Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, joakim.karsberg@vnmuseum.se.

För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, harnosand.m-norrland@kommunal.se

Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till rekrytering@vnmuseum.se senast 2021-10-07. Märk ansökan med ”dnr YLM 2021/159”. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.