Arbeta hos oss

Vi söker ny medarbetare för följande tjänst.


Västernorrlands museum söker en bebyggelseantikvarie

Västernorrlands museum bevarar, utvecklar och tillgängliggör länets kulturarv och kulturmiljöer och är med friluftsmuseer och huvudbyggnad viktiga besöksmål i länet. Till Länsmuseet hör kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer, såsom Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell. Verksamheten är omfattande och den publika delen innefattar utställningar, program och pedagogisk verksamhet. Museet äger stora föremålssamlingar och arkiv och bedriver ett aktivt digitaliseringsarbete. Arkeologi, konservering och bebyggelseantikvarisk verksamhet är centrala delar i Länsmuseets utåtriktade kulturarvsarbete.

Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där kulturmiljöarbetet spelar en viktig roll. För att kunna uppfylla de nationella målen på området kommer ett större fokus att läggas på en hållbar utveckling kring länets kulturmiljöer, dialog och delaktighet med publiken. Dessutom vill museet utveckla arbetet med kulturmiljön som gemensam källa till kunskap, bildning och upplevelser där digitala verktyg och förmedling via webben spelar en viktig roll.
Nu söker vi en bebyggelseantikvarie som kan driva museets utveckling inom kulturmiljöfrågor samt genomföra externa uppdrag för kulturmiljöplanering, vård- och underhållsplanering, dokumentationer m.m.

Arbetsbeskrivning
Som bebyggelseantikvarie kommer du att arbeta dels i en rådgivande och stödjande roll, och dels med externa uppdrag. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och omfattar t ex antikvarisk medverkan vid restaurering av kyrkor och andra kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsemiljöer, framtagande av vård- och underhållsplaner, delaktighet i kommunernas planarbete, rådgivning till allmänheten m.m. I arbetet ingår också att driva projekt i syfte att utveckla kulturmiljöarbetet vid museet.

Kvalifikationer
·     Högskoleutbildning med bebyggelseantikvarisk/byggnadsantikvarisk inriktning
·     Projektledarerfarenhet
·     God kunskap om den statliga och kommunala lagstiftningen som berör kulturarvet
·     Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
·     Gärna certifierad kontrollant av kulturvärden enligt Boverkets föreskrifter
·     God kunskap om och vana av olika digitala verktyg som exempelvis projektverktyg, molnbaserad dokumenthantering och sociala medier.
·     B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av nytänkande projekt kring förmedling och tillgängliggörande av kulturmiljöer såväl i det fysiska landskapet som på webben.
Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare med ledaregenskaper.Du arbetar systematiskt och kan prioritera.
Länsmuseet strävar efter mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet som berikande för verksamheten.

Övrig information
Tillsvidareanställning heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef Kajsa Hartig kajsa.hartig@vnmuseum.se (tel: 072-244 36 02)
Facklig representant för SACO/DIK: Johan Rinderheim, 0611-886 39 Johan.rinderheim@vnmuseum.se
Facklig representant för Vision: Berit Söderlindh Nordstrand 0611-886 54, berit.nordstrand@vnmuseum.se

Ansökan skickas digitalt till hej@vnmuseum.seoch ska ha inkommit senast 2018-11-04.

Ange ref.nr YLM 2018/163-16 på din ansökan. Vi undanber oss bestämt all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.