Arbeta hos oss

Västernorrlands museum söker en arkeolog

Västernorrlands museum bevarar, utvecklar och tillgängliggör länets kulturarv och kulturmiljöer och är med friluftsmuseer och huvudbyggnad viktiga besöksmål i länet. Museet äger stora föremålssamlingar och arkiv och bedriver ett aktivt digitaliseringsarbete. Arkeologi, konservering och bebyggelseantikvarisk verksamhet är centrala delar i museets utåtriktade kulturarvsarbete.

Arbetsuppgifter:
Nu söker vi en arkeolog som självständigt ska leda och genomföra inventeringar, utredningar, arkeologiska undersökningar, rapportskrivning, och kursverksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen med nordeuropeisk arkeologi som huvudämne och väl vitsordad vana att driva arkeologiska projekt, utredningar och undersökningar. Du har vana vid rapportskrivning, erfarenhet av att arbeta i RTK-GPS och arbete med totalstation. Du måste också vara van att arbeta med GIS.
Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta självständigt och att knyta kontakter med uppdragsgivare liksom av att kunna upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner.
B-Körkort erfordras. Specialisering och inventeringsvana är meriterande.
Stor vikt läggs även vid att fungera i en grupp. 6 månaders provanställning tillämpas.

Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och en god lagspelare.Du arbetar systematiskt och kan prioritera.
Länsmuseet strävar efter mångfald och jämställdhet och ser därför gärna anställda med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet som berikande för verksamheten.

Övrig information
Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning, inom uppdragsarkeologin.
Museet har 6 månaders provanställlning.

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef Kajsa Hartig, 072-244 36 02 kajsa.hartig@vnmuseum.se eller

Facklig representant för SACO/DIK: Johan Rinderheim, 0611-886 39 johan.rinderheim@vnmuseum.se

Ansökan:
Välkommen med dina ansökningshandlingar med CV och löneanspråk till Västernorrlands museum, Box 34, 87 121 Härnösand, senast 2019-05-24.
Vi tar även emot ansökningar digitalt på e-post hej@vnmuseum.se
Märk ansökan: ”Ref.nr 2019/43”.