Arbeta hos oss

Västernorrlands Museum söker vikarierande snickare med bred kompetens

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer – Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell.
Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där kulturmiljöarbetet i länet och Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Nu söker vi en vikarierande snickare som vill utvecklas tillsammans med oss!
Som snickare kommer du främst att arbeta med underhålls- och renoveringsarbete i det restaureringsarbete som pågår på friluftsmuseet eller vid museets övriga fastigheter. Här är erfarenhet av timring och traditionella byggnadsmetoder önskvärda. Du kommer också att arbeta med skötsel och underhåll av mark och park samt vaktmästerisysslor.

Kvalifikationskrav
·      Utbildning inom bygg/snickeri/byggnadshantverk.
·      B-körkort

Meriterande
·      Erfarenhet av timring och traditionella byggnadsmetoder.
·      Intresse för kulturarv och hantverk.
·      Certifikat motorsåg, skylift, ställningsbyggare.
·      Yrkesförarbevis hjullastare, truckkort A,B,C.
·      Bred kompetens inom bygg.

Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt och kan prioritera.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information
Vikariat, 100%, t.o.m. 31 december. Tillträde snarast. Möjlighet till förlängning finns.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Tf. enhetschef  Thomas Höglund, 073-083 98 71
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, paulin.norgren@vnmuseum.se. Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, joakim.karsberg@vnmuseum.se. För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69,harnosand.m-norrland@kommunal.se

Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till hej@vnmuseum.se senast 2020-05-31. Vi kommer löpande att ta kontakt med sökande och genomföra intervjuer. Märk ansökan med YLM-YLM 2020/78. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.