Nycklar till vår tid

1700-talet till idag

 

Öppnar 25 maj.

Historien som berättas här skildrar Västernorrland, en del av södra Saepmie, från 1700-talet till idag. Den består av bevarade fragment av fakta från verkligheten, som fogats samman med berättelser, föremål och bilder för att göra både dåtid och nutid mera begripliga.   

Här skildras händelser som format livet för de som valt att göra länet till sitt hem, eller som passerat igenom på väg någon annanstans. Här skildras händelser och politiska visioner som format livet i länet, med närmare 300 föremål ur museets samlingar, berättelser, ljud och film. Ta del av människans växande avtryck i landskap, genom etableringen av sågverk, vatten- och vindkraftverk. Upptäck hur stora politiska visioner för landet Sverige och Västernorrland påverkat samhället, och hur den enskilda människan utvecklat förutsättningar för att leva sitt liv, bygga sin identitet och skapa ett sammanhang.  

Bli en del av historieskrivningen genom att lämna din egen berättelse i form av text och bild till museets samlingar, att bevaras för framtiden.  

 

Upptäck några av utställningens 300 föremål: