Nycklar till vår tid

1700-talet till idag

Välkommen till Nycklar till vår tid, en utställning som tar dig på en resa genom Västernorrland, en del av södra Saepmie, från 1700-talet till idag. Här får du chansen att öppna dörren mellan dåtid och nutid genom fängslande berättelser, autentiska föremål och levande bilder.

 

Om utställningen

Förstå din samtid: Med hjälp av närmare 300 föremål ur museets samlingar och gripande berättelser får du en djupare inblick hur Västernorrland växt fram. Från de tidiga etableringarna av sågverk till dagens vatten- och vindkraftverk, ser du hur människans avtryck har förändrat landskapet.

Unikt innehåll: Ta del av autentiska föremål och berättelser som du inte hittar någon annanstans. Missa inte chansen att upptäcka Nycklar till vår tid. Förbered dig på en resa genom historien som du sent kommer att glömma!

Lev dig in i historien: Genom dofter, filmer, ljudinstallationer och interaktiva element kan du leva dig in i historien. Lyssna på röster från förr och nu, och följ hur individer har skapat sina identiteter och livsförutsättningar i denna dynamiska region.

Bli en del av historien: Lämna din egen berättelse i form av text och bild till museets samlingar och bidra till att forma framtidens historiebeskrivning. Ditt bidrag blir en del av den väv som binder samman dåtid, nutid och framtid.

 

Upptäck några av utställningens 300 föremål: