Insamling

Berätta för museet – bidra till att skriva Västernorrlands historia

Bidra med dina bilder, berättelser och minnen till museets samlingar, där de sparas för framtida generationer. Tillsammans berättar vi hur det var att leva och bo i Västernorrland på 2020-talet. Har du frågor om insamlingarna kontakta oss på mittvasternorrland@vnmuseum.se.

Samtidsbilder

Idag fotograferar vi främst med våra mobiltelefoner. För att museer ska kunna bevara bilder från 2020-talet för framtiden måste de samla digitalt. Just nu pågår en pilotverksamhet vid museet där du kan bidra till museets fotosamlingar och bli en del av berättelsen om Västernorrland. Ladda upp en av de senast tagna bilderna i din mobiltelefon på www.mittvasternorrland.se. Bilden blir en del av museets samlingar.

Webbplatsen www.mittvasternorrland.se är fortfarande under utveckling. Om du har frågor kring den hör av dig till museet på mittvasternorrland@vnmuseum.se .

100 röster från Västernorrland – Vad betyder demokrati för dig?

100 röster om demokrati i Västernorrland

Just nu samlar Västernorrlands museum tillsammans med Länsstyrelsen i Västernorrland in röster om demokrati. 

Demokrati kan kännas självklart, men de rättigheter som vi har i Sverige idag har inte alltid varit självklara. Vad betyder demokrati för dig? Vilka minnen har du som hör ihop med demokrati?

På Minnen.se du dela med dig av din röst och dina tankar om demokrati: https://minnen.se/tema/100rostervasternorrland
Läs mer om insamlingen: https://vnmuseum.se/100roster/

Berätta om en vanlig eller ovanlig dag i Västernorrland

Västernorrlands museum samlar dina minnen och erfarenheter på www.minnen.se. Nu söker vi berättelser om en helt vanlig eller ovanlig dag i Västernorrland. Är du på besök, bor tillfälligt, eller har du bott hela livet i Västernorrland? Om Minnen.se var din dagbok, vad skulle du skriva eller berätta om just den här dagen? Bidra med en berättelse om din dag. Ditt bidrag blir en del av Västernorrlands museums samlingar. Lämna ditt bidrag här. 

#båtliv

Atlantsegling. Foto: Jussi Aropaltio.
Atlantsegling. Foto: Jussi Aropaltio.

Berätta om dina erfarenheter med fritidsbåt

I Insamlingen Båtliv samlar Västernorrlands museum och Fritidsbåtsmuseet i Härnösand in berättelser och erfarenheter om livet med fritidsbåt. Välkommen att bidra!

https://minnen.se/tema/batliv

Just nu samlar Västernorrlands museum berättelser och erfarenheter om hur Coroonaviruset påverkar vår vardag.

Corona i Västernorrland – andra vågen

I november 2020 infördes nya regionala restriktioner med anledning av covid19. Hur påverkas ditt liv av pandemin? Dela med dig av dina erfarenheter och bli en del av museets samlingar.