Genom tid och rum - Prästgården

 

Stig på kära ni!

Här är det fullt sjå, imorgon är det nämligen basar här på prästgården. Det är mycket som ska hinna ordnas inför morgondagen, silvret ska putsas och finporslinet ska dukas fram, för att inte tala om jordgubbslandet som måste rensas. Alla kakor är ännu inte bakade, endast sex sorters kakor är färdiga men jag är osäker på om jag har tillräckligt med ingredienser för den sjunde sorten. Skulle ni kunna hjälpa mig med den uppgiften? 

Först av allt behöver ni titta efter vilka ingredienser kakan innehåller, sen behöver ni se så att det finns ransoneringskuponger för var och en av ingredienserna. Det är mycket som måste planeras lite extra noga så här mitt under brinnande krig. Jag ska kila ut i trädgården och se hur det går för barnen att rensa landet och se till att rädda några jordgubbar till tårtan. Jag misstänker nämligen att en och annan jordgubbe har slunkit ner medan de arbetat. Då litar jag på att ni håller ställningarna här inne under tiden.  

 

Visst hjälper ni väl Wendela?

913-1

 

Vi har lösningen! >>

 

<< Tillbaka till startsidan