Dagligen på kvällstid 7 mars- 28 mars kl 18-24

Med början på söndag 7/3, och sedan dagligen på kvällstid mellan kl. 18.00 – 24.00 fram till 28 mars, visas en musik- och dansfilm producerad i ett unikt internationellt projekt genom ett fönster på museibyggnaden. OBS. För bästa upplevelse rekommenderar vi att se filmen när det är mörkt, till exempel i samband med en kvällspromenad. På premiärvisningen söndag 7 mars kl. 18.00 finns också museets personal på plats för en stunds eftersnack. Filmen finns också tillgänglig på museets Youtubekanal. 

I samband med premiären av filmen arrangerar Härnösands Folkhögskola ett Webbinarium från kl. 17.30 som du har möjlighet att följa. I detta webbinarium medverkar kompositören och dansarna och det finns möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet sker på engelska, men korta kommentarer på svenska görs i kommentarsfältet. Läs mer här om webbinariet här >>

Den här filmen producerades och arrangerades av Dansateljén i samarbete med New Education for Contemporary Dance. I dans- och musikföreställningen PUP – Pop Up Play får publiken uppleva olika scener som dyker upp och berör betydelsen av den inre kärnan och identitet. På ett lekfullt sätt utforskar dansarna och musikern vad identitet kan betyda och hur ens inre natur och identitet relaterar till varandra. Hittar vi våra egna jag utifrån oss själva eller utifrån det vi delar med andra?

Koreografen Danielle Dietz skapar tillsammans med musikern/kompositören Bernhard Schimpelsberger och dansarna en dansant familjeföreställning. Läs mer om Bernhard Schimpelsberger.

PUP – Pop Up Play hade aldrig världspremiär under 2020 pga. Coronapandemin. Istället har PUP – Pop Up Play återskapats i den här filmen av Mathieu Hebeisen. Nu kan ni se den med och i klassen.

När ni beställer filmen medföljer en bok med introduktion om PUP – Pop Up Play, om dansarna och med förslag till diskussioner och övningar med klassen. 
Beställning av film + bok sker direkt till Danielle Dietz, Dansateljén dansateljen@hfs.se

Beställningen är gratis och skickas kostnadsfritt till er. Kan bokas löpande. Vid beställning meddela adress och hur många ex. ni vill ha.

Produktionen har skapats med stöd av Musikverket och Region Västernorrland i samarbete med Norrdans, Musik Västernorrland, Härnösands Folkhögskola och Västernorrlands Museum.