en hand som skriver ett brev

Känner du någon äldre teknikovan person som sällan eller aldrig använder dator, och som uppskattar att få brev på posten? Nu söker Västernorrlands museum personer som vill brevväxla med museet, och få brev hemskickade med spännande och ovanliga berättelser från Västernorrland förr och nu. Brevväxlingen startar den 26 mars 2021.

Under åtta veckor skickar museets antikvarier ut fyra brev. I breven finns berättelser att läsa från utställningen Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland.

I breven bifogas också svarskuvert. Den som brevväxlar kan, om man vill, dela med sig av egna berättelser och minnen från länet. Inskickade minnen och berättelser får personliga svar, och sparas i museets samlingar för framtida generationer att ta del av.

Syftet med brevväxlingen är att utforska nya format för att förmedla Västernorrlands historia till äldre som inte kan besöka utställningarna, och som inte nås av museets webbplats och sociala medier. Tipsa gärna någon du tror kan vara intresserad av att delta.

Anmälan

Anmälan görs till antikvarie Sandra Klingberg telefon: 073-84 17 313, e-post: sandra.klingberg@vnmuseum.se.