Torsdag 28 juli kl. 14:00-15:30.

Plats: Prästgårdens trädgård.

Det har blivit en sommartradition med litteraturprogram på Murberget friluftsmuseum där flera av länets litterära sällskap brukar medverka. I sommar ses vi utomhus i prästgårdens vackra trädgård. Kom och få inspiration till sommarläsning. Upptäck en för dig ny författare eller återupptäck en gammal favorit. Fri entré.

Torsdag 28 juli är det dags för deckarförfattaren Annika Sjögren från Härnösand att presenteras.

När Annika Sjögren är ute och pratar om sitt författarskap brukar hon ibland använda rubriken OND, BRÅD DÖD I IDYLLISKA ÖBACKA. Böckerna utspelar sig, som man då förstår, i Härnösand och handlar om människor som på olika sätt blir inblandade i mordhistorier. Man följer inte polisutredningarna även om en eller annan polis dyker upp. Annika Sjögren berättar vid framträdandet om sina böcker, sin väg till förlagskontrakt och om själva skrivprocessen.

Annika Sjögren. Foto: Frida Sjögren.

Författaren Annika Sjögren

Annika Sjögren, född 1951, är uppvuxen i Stockholm men bor numera i Härnösand. Hon har ett långt yrkesliv inom skolvärlden bakom sig.

Annika Sjögren har sedan debuten 2007 värnat om den lilla människan och de stora frågorna i den psykologiska thrillerns form. Hennes spänningsmättade serie från Härnösand med omnejd har nått en stor publik, inte minst som ljudbok. “Släckta äro ljusen” är den sjätte fristående delen. De tidigare delarna är: “Där ingen vind blåser” (2007), “Som glöd blir till aska” (2008), “Ur havet stiger vågorna” (2010), “Allt vad marken gömmer” (2012) och “När himlen håller andan” (2019).

Våren 2022 är hon aktuell med “Släckta äro ljusen”.

Läs mer på Annika Sjögrens hemsida: https://www.annikasjogren.com och läs mer om Annikas skrivande på hennes Instagramkonto @annikasjogren_forfattare


Kommande litteraturprogram på Murberget

4 augusti – Lubbe Nordström. OBS Inställt
11 augusti – Pelle Molin
18 augusti – Karl Östman

 

Tillgänglighet

Det är grusgångar i trädgården. Det är ca 200 m till närmsta parkering och toaletter.

Med anledning av Corona/covid-19

Tänk på att visa fortsatt hänsyn, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner dig förkyld.