När: 6 oktober klockan 19.00.

Plats: Facebook, https://www.facebook.com/historicaltextiles1


Dräkttorsdag – Klädkammaren och dess dräktskatter

Hösten är här och återigen kommer fenomenet Dräkttorsdag att dyka upp. Kort och gott – den första torsdagen i månaden blir det Live-stream på tema dräkt. Och först ut i höstens program får vi får kika in bakom kulisserna hos Klädkammaren på Skansen och träffa textilvetaren Magdalena Fick.

Magdalena kommer att berätta om: 

”Hur och varför Klädkammaren grundades 1892. Vad för sorts plagg som finns i samlingen och hur dessa används i verksamheten. Hur arbetar Klädkammaren för att ta fram nya plagg idag och vilka årtal är det som Skansen fokuserar på att visa? ”

Det är bara att bänka dig framför en skärm och ta del av en riktig guldgruva för dräktnördar.

Som vanligt kan du ställa frågor till föredragshållaren!

Arrangemanget ”Dräkttorsdag” är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Hälsinglands museum, Västernorrlands museum, Sörmlands museum och Historical Textiles.

Föredraget kommer att Live-sändas på Historical Textiles Facebooks-sida. Man kommer att kunna ställa frågor i chatten till deltagarna.


Så här går det till: 

Föreläsningen är öppen för alla intresserade, helt kostnadsfri och hittas på https://www.facebook.com/historicaltextiles1 – alltså på huvudsidan och inte i själva evenemanget.

Länken fungerar också för personer som inte befinner sig på Facebook, så den går bra att dela.

Klicka gärna i ”kommer” eller ”intresserad” om du vill delta så kommer du troligtvis få en påminnelse av Facebook när det är dags.

Eftersom föreläsningar på Facebook tyvärr ibland drabbas av bedrägeriförsök och spam vill vi uppmana alla att undvika att klicka på länkar i kommentarsfält och chatt.

Varmt välkomna!