Tid: Söndag 22 oktober kl.12.00-16.00
Plats: Entréhallen, Västernorrlands museum  

Vilka spännande saker kan en konservator hitta under en arbetsdag? Passa på att ställa dina frågor till museets konservator som finns på plats för att berätta om sitt jobb. Den 22 oktober är museets konservator Alf Rundqvist redo att svara på frågor och berätta mer om hur hans arbetsdagar ser ut. Vad är det mest spännande han gör? Vad skulle han allra helst vilja ta hand om för föremål? Hur vet man hur man ska hantera föremål som finns i samlingarna? Det är bara några frågor du skulle kunna ställa. Du har säkert fler. 

Vad gör en konservator?
Konservatorers uppgift är att förhindra och förebygga nedbrytningen av äldre föremål genom att vårda, konservera, restaurera och preparera dem. Det finns koppling till hantverkskompetens men yrket är tvärvetenskapligt, där kemi utgör grunden för arbetet. 

Varje kvällsöppen torsdag samt under helger finns det en museivärd på plats i museibyggnaden som välkomnar dig som museibesökare, visar dig till rätta under ditt museibesök och kan svara på frågor. Museets personal turas om med museivärdskapet och du har tillfälle att möta museets olika kompetenser som till exempel arkeologer, byggnadsvårdare, konservatorer, etnologer etc. Denna dag får du alltså möta museets konservator.

Fri entré. Inga förbokningar.