Västernorrlands museum kommer bidra till Nora hembygdsförenings endagskurs i spåntak. Kursen håller till på Nora hembygdsgård och sker under en dag med teori och praktik. Västernorrlands museum berättar lite om spåntakets historia och Lennart Ramström från Ramsta Spån visar hur man lägger stickspån i praktiken.

När: Fredag 7 juni, 2024, start kl. 09:00
Var: Nora Hembygdsgård, Nora, Kramfors kommun

Program:
09:00 Kaffe, registrering
09:30 Spåntakets historia Sanna Berglund Västernorrlands museum
10:30 Hur tillverkas spån Lennart Ramström, Ramsta Spån
11:30 Lunch
12:00 Lägga takspån Lennart Ramström, Ramsta Spån
15:30 Fika, frågor och avslutning

Anmälningsavgift: 350 kr per person. Då ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch. Meddela gärna om ni har någon specialkost. Anmäl senast fredag 31 maj.

Avgiften kan betalas via Swish eller faktureras efter kursen. För fakturering behöver ni skicka in företagsnamn eller namn, organisations- eller personnummer, adress och till mejladressen nedan. Om ni önskar att betala via Swish kan ni betala till 1236807259, märk betalningen med ”takspånskurs”.

Max 16 deltagare.

För anmälan och frågor: