Händer på museet

   loading...

   Sorry... but there are no events for selected date. Please, select another date

   Upptäck museet

   Kafé och butik

   I Länsmuseets entré hittar du museibutiken samt ett café som serverar hembakta bröd och bakelser. Stanna upp och njut av en god fika, eller köp med dig något unikt från vår museibutik där du bland annat hittar hållbara produkter och hantverk från länet. 
   Läs mer

   Arkeologi

   Murbergets arkeologer arbetar med länets kulturmiljöer, och fornlämningar. De strävar efter att bevara och dokumentera spår av samhällen och människors verksamheter under omkring 10 000 år.
   Läs mer

   Konservator för museets samlingar

   Som konservator på Västernorrland museum har man en rad olika arbetsuppgifter. En av dessa uppgifter är...
   Läs mer

   Slöjd

   Hemslöjd är en är en högst levande kulturyttring som bottnar i en lång tradition av material- och teknikkunskaper, det vi benämner det immateriella kulturarvet.
   Läs mer

   Bokningar, tjänster och produkter

   Ha er konferens hos oss! På Västernorrlands museum kan vi skräddarsy er konferens, event eller fest.
   Läs mer

   Friluftsmuseet Murberget

   Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.
   Läs mer

   Fritidsbåtsmuseet

   DRÖMMEN OM FRIHET OMBORD PÅ DEN EGNA SKUTAN Vad är det som får människor att år efter år tränga ihop sig och riskera familjefriden för att leva båtliv under några intensiva veckor med osäkert svenskt sommarväder? Äventyr? Gemenskap? Det enkla livet bortom den kontrollerade vardagen? Varje båtägare har sin relation till livet på sjön. Sina drömmar. Och…
   Läs mer

   Visste du att…..

   Visste du att Lucialegenden är känd i Norden sedan medeltiden? Visste du att tomten har vaktat gård och hem i 4000 år? Visste du att förr var pingsten barnens helg med kojbyggen och lek? Om inte kan du lära dig mer om detta och andra traditioner på denna sida. Bara klicka och lära så vet du!
   Läs mer
   Vill du höra något intressant?
   Flottarminnen - Intervju med Hugo (1 av 2)
   Sommaren 1982 gjorde Ylva Roslund Foarenius en etnologisk dokumentation av den sista flottningen i Ångermanälven. Arbetet bestod av fältstudier, intervjuer och fotodokumentation.

   Upptäck länet

   Välj plats på kartan

   Om du klickar på markörerna på kartan får du mer information om vad det är för plats.