Skapa medeltidskläder

Nu söker vi dig som har vana av att sy historiska kläder och vill delta i sommarens medeltidslajv på Västernorrlands museum och Murberget friluftsmuseum. Du ska vara boende i Västernorrland och i åldern 18-30 år, vi ser gärna att du är aktiv i sociala medier och van att förmedla i text och bild. Tre personer väljs ut att delta baserat på intresse och motivering.

Museet ersätter dig för materialkostnader upp till 6 000 kr, mot kvitton. Du får också två resor betalda till museet. 

Du får under våren 2023 möjlighet att också träffa Lajvverkstan och få veta mer om vad det innebär att delta i ett lajv och i mars bjuder museet in till specialvising av utställningen Stora makter, om medeltid och stormaktstid i Västernorrland. Där får du träffa museets experter och höra om länets historia.

Tre personer får möjlighet att delta i de slutna träffarna och få ersättning för materialkostnader. Urval görs baserat på tidigare erfarenhet av att sy och motivering till att delta. OBS Sista anmälningsdag: 8 januari 2023.

Villkor för att delta

Du är mellan 18-30 år och bor i Västernorrland. Du har ett svenskt personnummer (för att vi ska kunna betala ut ersättning till dig). Du är van att använda sociala medier, har grundläggande kunskaper i att sy och har skapat historiska plagg i någon form tidigare.  Du kan delta i lajvet den 18 juni.

Anmälan

OBS Anmälan är nu stängd för denna aktivitet.