Medeltidslajv 2023

Hur var det egentligen att leva på medeltiden i Västernorrland? Vilka personer och händelser kunde man möta då? Kom och upplev ett historienära lajv om medeltiden i Västernorrland. Den 18 juni 2023 djupdyker vi i medeltidens värld tillsammans med Lajvverkstaden. Lajvet är öppet för alla i åldern 14-30 år, både vana lajvare och nybörjare. Det viktiga är att du vill vara med och skapa en alldeles ny berättelse tillsammans med oss och med Lajvverkstaden.  

Vad är ett lajv?

Lajv kallas också för levande rollspel. Det innebär att man tillsammans med andra spelare improviserar fram en berättelse utifrån ett förbestämt tema. Lajvet har alltid förhållningsregler för att alla ska kunna vara överens vad som gäller och vad man får göra. Lajv är ett sätt att med kreativitet och interaktion öppna för nya sätt att utforska ett tema, till exempel medeltiden. Här kan man utforska utmaningar, ställningstaganden och upplevelser man annars aldrig fått ta del av. Lajvet bygger på allas deltagande, utifrån behov och intresse.

Program 17-18 juni

Den 17 juni erbjuder vi barn och barnfamiljer att utforska medeltiden och att prova på att lajva.
Den 18 juni blir det ett lajv för dig som är mellan 14-30 år.  

Aktiviteter våren 2023

Med start i januari blir det olika aktiviteter för dig som vill engagera dig och lära dig mer om historiska lajv.  

Var med och skapa medeltidslajvet!

Lär dig skapa lajv
Nu söker museet tre personer i åldern 18-30 år boende i Västernorrland, som vill vara med och skapa lajvet om medeltidens Västernorrland. Du deltar i tre utbildningstillfällen med Lajvverkstaden och två träffar på Västernorrlands museum under våren. Arvode och ersättning för resa ingår. OBS Anmälan är nu stängd för denna aktivitet.

Läs mer >> 

Skapa medeltidskläder
Museet söker tre personer, 18-30 år boende i Västernorrland, som vill skapa medeltidskläder för att delta i lajvet i juni 2023. Du har tidigare erfarenhet av att sy, gärna historiska kläder eller cosplay. Du är nyfiken på medeltidens kläder. De tre som deltar får ersättning för materialkostnader, max 6 000 kr, och även ersättning för reskostnader. Du får träffa experten Linda Öhman från Handcrafted History. 
OBS Anmälan är nu stängd för denna aktivitet.

Läs mer >> 

Öppet för alla: Lär dig mer om medeltiden och lajv

Under våren 2023 blir det öppna föredrag, program och workshops för alla som är intresserade av medeltidslajv och medeltiden i Västernorrland. Håll utkik i museets sociala medier och här på webbplatsen för mer information. Alla aktiviteter presenteras i kalendariet under våren.

Kontakt

Har du frågor om lajvet, kontakta oss!

Lina Rosenqvist, pedagog, lina.rosenqvist@vnmuseum.se