Platsbesök: Västernorrlands museum


Tema: Samarbeten och utveckling – kulturarv i fokus

Var? Västernorrlands museum, vi möts i kaféet på Västernorrlands museum.

När? Den 13 oktober kl. 9.30-15.00.

Vem? Riktar sig till verksamma kulturarvsaktörer, hembygdsrörelsen, aktörer från kulturella och kreativa branscher, destinations- och besöksmålsutvecklare i Västernorrland.

Under 2023 anordnar Västernorrlands museum ett antal platsbesök inom projektet Västernorrlands museum – Nod för kulturarvsturism och kulturella och kreativa näringar. Platsbesökens syfte är att ge inspiration och kunskap om hur det är möjligt att arbeta innovativt med kulturarvet i Västernorrland, samtidigt som de ger möjlighet att mötas och utbyta idéer.

I oktober möts vi på Västernorrlands museum i Härnösand. Se program nedan.
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Platsbesöket är kostnadsfritt och de anmälda bjuds på lunch och kaffe. Bekräftelse på anmälan kommer i form av ett mail och en kalenderkallelse.


Dagens program

09.30-10.15 – Kaffe & introduktion. Vi träffas i museets kafé.
10.15-11.00 – Visning av Murberget friluftsmuseum med fokus på samverkan. Vi får veta mer om det pågående utvecklingsarbetet och se några av byggnaderna och miljöerna på området där vi specifikt arbetar med samverkan.
11.00-12.00 – Visning i museibyggnaden samt viss egen tid. Vi får följa med på visning av basutställningarna och museibutiken.
12.00-13.00 – Lunch, det bjuds på sopplunch i museets kafé.
13.00-13.45 – Digital kulturarvsförmedling, vi får ta del av museets arbete med digital förmedling, vi ses i Hörsalen.
13.45-14.30 – Samverkan, vi får höra mer om samverkan mellan besöksnäring, kulturella och kreativa branscher och museer i Västernorrland utifrån pågående insatser vid Västernorrlands museum.
14.30-15.00 – Fika, nätverkande och avslut i Hörsalen.


Anmälan

Anmälan sker via formuläret nedan. Sista anmälningsdag 6 oktober.

Anmälan till Platsbesök: Västernorrlands museum har stängt.

För frågor, kontakta Nikolina Ullgren på nikolina.ullgren@vnmuseum.se