Pop Up i museibutiken

Flera gånger per år anordnar museet Pop Up i museibutiken, där hantverkare och kreatörer ställer ut sina föremål. I samband med detta brukar det också hållas en mindre vernissage.


AKTUELL UTSTÄLLARE

Angelica Spets
4 september – 31 oktober 2021

Angelica Spets är en keramiker med rötter i Myckelgensjö och med Höga Kustens dramatiska natur som inspiration i skapandet. Varje del är skapad för hand i den egna keramikstudion i Nyänget utanför Örnsköldsvik. Angelica är utbildad i Nederländerna och Belgien och har utvecklats inom keramiken i 17 år.

Hemsida Angelica Spets >>


Elin Nerpin

3 juli – 31 aug 2021

Elin Nerpin kommer från Örnsköldsvik. Hon driver företag som fotograf. Här hennes egna ord om halsbanden hon tillverkar:

”Det här halsbandet vill ta plats, men gömmer sig också bakom den otydliga och lite bräckliga texten. Jag vill lyfta fram och visa det vackra i att vara skör samtidigt som man är stark.”

Hemsida Elin Nerpin >>


Camilla Thelin

3 juli – 31 augusti 2021

Designern Camilla Thelin är certifierad och diplomerad inredare och färgsättare. Skogen, naturen och omgivningarna där hon bor har alltid varit en stor inspirationskälla som man kan se i hennes kollektioner.

Hon verkar och bor i Höga kusten.

Upptäck museet

Arkeologi

Murbergets arkeologer arbetar med länets kulturmiljöer, och fornlämningar. De strävar efter att bevara och dokumentera spår av samhällen och människors verksamheter under omkring 10 000 år.
Läs mer

Konservering

Under mer än 25 år har Västernorrlands museum bedrivit uppdragsverksamhet inom konservering. Verksamheten riktar sig mot kulturmiljöer i behov av bevarandeåtgärder. Vi arbetar både inom och utanför länet, både i offentliga byggnader och kyrkor eller på uppdrag av privatpersoner. Ibland är vårt arbete storskaligt, ibland rör det sig om väldigt små objekt. Vi hjälper er…
Läs mer

Hemslöjd

Hemslöjd är en är en högst levande kulturyttring som bottnar i en lång tradition av material- och teknikkunskaper, det vi benämner det immateriella kulturarvet.
Läs mer

Museibutiken

Välkommen
Läs mer

Samlingar

Om samlingarna Samlingarna är grunden för den museala verksamheten och består bland annat av föremål och arkeologiska fynd, fotografier, böcker, arkivmaterial, digitala filer, filmer och ljudband. Samlingarna har tillkommit under tiden 1880 och framåt. De speglar skilda insamlings- och förvaltningsideal. Fokus har från början legat på landskapen Ångermanland och Medelpad. Även övre Norrland fanns med…
Läs mer

Byggnadsvård & kulturmiljö

Byggnadsvård & Kulturmiljö Här får du information om vad museets byggnadsantikvarier arbetar med. De ger bland annat råd när byggnader av olika slag ska rustas upp. Allt från förändringar i samband med stadsplanering till stockbyte i timrade lador eller restaurering av villor och hyreshus från 1950-talet. Byggnadsvård och kulturmiljö i kommunal planering Vi erbjuder rådgivning…
Läs mer

Fritidsbåtsmuseet

 Bästa båtentusiaster och alla andra också. Säsongen 2021 är över och nu går vi in i en period där såväl våra som alla fritidsbåtar runt om i Sverige baddas in i sina båthus och inväntar vinterns kyla, för att sedan packas upp till våren och blir lite ompysslade. Året som varit har varit mycket…
Läs mer

Murberget friluftsmuseum

Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.
Läs mer