Pop Up i museibutiken

Flera gånger per år anordnar museet Pop Up i museibutiken, där hantverkare, kreatörer och konstnärer ställer ut sina föremål. I samband med detta brukar det också hållas en mindre vernissage.


AKTUELL UTSTÄLLARE

Lisa Reiser

1 april – 30 maj 2021

Lisa Reiser är formgivare utbildad vid Beckmans Designhögskola. Hon jobbar främst med glas som skulptur och bruksgods, men även med andra material.

Lisa Reiser formger också produkter för IKEA. Hon är född och uppvuxen i Sundsvall, men bor just nu i Småland.

Hemsida Studio Reiser >>


AKTUELLT

Västernorrlands museum söker hantverkare och kreatörer till Pop-up i museibutiken

Västernorrlands museum söker hantverkare och kreatörer som är intresserade av att ställa ut sina produkter i museets ”Pop Up-del” i museibutiken.

Västernorrlands Museum fortsätter med Pop Up-konceptet i museibutiken. Hantverkare och kreatörer verksamma i länet bjuds in att under två månader ställa ut sina produkter till försäljning i museibutiken.

I anslutning till detta erbjuds även möjligheten till ett ”mini-vernissage” under en dag där den aktuella hantverkaren/kreatören finns på plats i butiken, möter kunder och berättar om sina produkter. (Detta hoppas vi kunna genomföra även under 2021 om läget tillåter under rådande omständigheter och restriktioner i pandemi-tider).

Under de två månaderna Pop Up:en pågår i museibutiken ställs hantverkarens/kreatörens produkter på en avsedd plats i butiken och exponeras väl. Hantverkaren/kreatören skapar själv utformningen av skyltningen.

Produkterna säljs på kommission där 25 procent av varje såld vara går till Västernorrlands Museum. Hantverkaren/kreatören sätter själv priserna.

Västernorrlands Museum utformar affischer, presenterar hantverkaren på hemsidan samt gör reklam i sina sociala medier.

Är du intresserad av att ställa ut dina produkter till försäljning i museibutiken ber vi dig att skriva en intresseanmälan och bifoga fotografier på dina produkter senast 30 april 2021. Har du en hemsida önskar vi även webbadressen till denna.

Välkommen!

Till museibutiken >>

E-post: butiken@vnmuseum.se

Adress: Västernorrlands museum, Murbergsvägen 31, 871 50 Härnösand


 

Upptäck museet

Arkeologi

Murbergets arkeologer arbetar med länets kulturmiljöer, och fornlämningar. De strävar efter att bevara och dokumentera spår av samhällen och människors verksamheter under omkring 10 000 år.
Läs mer

Konservering

Under mer än 25 år har Västernorrlands museum bedrivit uppdragsverksamhet inom konservering. Verksamheten riktar sig mot kulturmiljöer i behov av bevarandeåtgärder. Vi arbetar både inom och utanför länet, både i offentliga byggnader och kyrkor eller på uppdrag av privatpersoner. Ibland är vårt arbete storskaligt, ibland rör det sig om väldigt små objekt. Vi hjälper er…
Läs mer

Hemslöjd

Hemslöjd är en är en högst levande kulturyttring som bottnar i en lång tradition av material- och teknikkunskaper, det vi benämner det immateriella kulturarvet.
Läs mer

Museibutiken

Välkommen
Läs mer

Samlingar

Om samlingarna Samlingarna är grunden för den museala verksamheten och består bland annat av föremål och arkeologiska fynd, fotografier, böcker, arkivmaterial, digitala filer, filmer och ljudband. Samlingarna har tillkommit under tiden 1880 och framåt. De speglar skilda insamlings- och förvaltningsideal. Fokus har från början legat på landskapen Ångermanland och Medelpad. Även övre Norrland fanns med…
Läs mer

Byggnadsvård & kulturmiljö

Byggnadsvård & Kulturmiljö Här får du information om vad museets byggnadsantikvarier arbetar med. De ger bland annat råd när byggnader av olika slag ska rustas upp. Allt från förändringar i samband med stadsplanering till stockbyte i timrade lador eller restaurering av villor och hyreshus från 1950-talet. Byggnadsvård och kulturmiljö i kommunal planering Vi erbjuder rådgivning…
Läs mer

Fritidsbåtsmuseet

Drömmen om frihet ombord på den egna skutan. Vad är det som får människor att år efter år tränga ihop sig och riskera familjefriden för att leva båtliv under några intensiva veckor med osäkert svenskt sommarväder? Äventyr? Gemenskap? Det enkla livet bortom den kontrollerade vardagen? Varje båtägare har sin relation till livet på sjön. Sina…
Läs mer

Murberget friluftsmuseum

Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.
Läs mer