MED ANLEDNING AV CORONA/COVID-19

Västernorrlands museum håller öppet. Vi räknar antalet besökare och håller oss med god marginal under gränsen 50 personer i våra utställningar. Sommaren är planerad med Coronarisker och åtgärder i åtanke. Vi förlägger inga publika program inomhus (förutom två filmvisningar) och genomför inga större arrangemang utomhus för fler än 50 personer. Vi planerar programytorna så att det är lätt att hålla avstånd och undvika trängsel. Detta är både för besökarnas och personalens skull. Friluftsmuseet kulturhistoriska byggnader kommer inte att vara öppna förutom kägelbanan som i princip är en utomhuslokal. Istället erbjuder vi dagliga visningar utomhus. För Murbergskyrkan gäller max 20 personer i samband med dop och vigslar.

I butiken kan du betala med kort eller Swish. Vi hanterar ej kontanter.

Riktlinjer från myndigheter och regering kan förändras snabbt, vilket kan påverka vår verksamhet eller vårt öppethållande. Tänk på att hålla god handhygien, att hålla avstånd och undvika handhälsning samt att inte besöka oss om du har förkylningssymtom.

Välkomna!