I år blir det ingen traditionell julmarknad på Murberget friluftsmuseum, men ändå riktig julstämning.

Västernorrlands museum får dessvärre meddela att Corona/Covid-19-pandemin har satt stopp för våra planer att erbjuda vår traditionella julmarknad på Murberget friluftsmuseum i år. Vi siktar istället framåt mot 2021, och hoppas på nya möjligheter att fira tillsammans med alla besökare som brukar komma till museet.

I år kommer vi istället att uppmärksamma julen och julfirandet genom tiderna på andra sätt. I fönstren på gårdarna på friluftsmuseet kommer du att kunna se fina installationer, och i vår mediaguide kommer du att kunna följa julen genom tiderna och hur vi fått inspiration till olika sätt att fira jul. Det kommer också att lanseras en adventskalendertävling med fina priser från museibutiken. Självklart passar aktiviteterna för barnen.

Varmt välkomna till Västernorrlands museum.

För ytterligare information:

Jenny Samuelsson, Museichef