Mediaguider

Bakom varje hörn, och gömd i varje sten, träd, och stuga gömmer sig historien om vårt förflutna. Med Västernorrlands museums mediaguide kan du lyssna, läsa, och uppleva historien på museet, ute i länet, eller hemma med en kopp kaffe i handen och ett par hörlurar i öronen. Dyk ner i kusliga historier om häxbränningar i Torsåker, spännande berättelser om hemvändande slavar från Alger och kyrkklockor på havets botten samtidigt som du lär dig mer om länets historia.

På Västernorrlands museum är mediaguiden din digitala vägledare genom utställningarna, museets historia, och dess underbara omgivning. Följ ett specifikt spår runt på ett kortare besök eller ta din tid och lyssna på allt du kan genom att scanna QR-koder som finns utplacerade runt om på området för att djupdyka i det du tycker är särskilt intressant.

I mediaguiden finns berättelser för alla åldrar – välkommen in i Västernorrlands historia!

Så laddar du ner KulturPunkt i din smartphone

Västernorrlands museums mediaguider är tillgängliga i appen KulturPunkt, som du kostnadsfritt laddar ner till din telefon. Du kan även lyssna direkt i din webbläsare. För att lyssna behöver du hörlurar.

Mediaguiderna är på svenska. Vissa är också tillgängliga på engelska och sydsamiska.

Ladda ner KulturPunkt

Appen med audioguiderna finns för iPhone och Android. Du kan även lyssna direkt i din webbläsare.

Lyssna

  1. Starta appen KulturPunkt eller lyssna direkt i din webbläsare.
  2. Välj Västernorrlands museum.
  3. Välj de spår eller punkter du är intresserad av att lyssna på. Vissa är platsbundna, andra inte.