Kulturpunkt mediaguide

Museets mediaguide – appen KulturPunkt

Ladda ner appen KulturPunkt på App Store eller Google Play. Till Sagostigen, Väsenstigen och I rysshärjningarnas spår – 1721 behöver du ha med dig hörlurar för att kunna lyssna till berättelserna. I appen finns en QR-kodläsare, knappen längst nere till höger. Använd den för att skanna koderna som finns utplacerade på museet. Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se Skanna koderna i din webbläsare.


Rysshärjningarna 1721

Upplevelsen riktar sig till barnfamiljer med lite större barn. I Härnösand och i Sundsvall kan ni besöka platser som påverkades av krigshändelserna och lyssna till berättelser. Varje punkt avslutas med en liten uppgift att lösa tillsammans.

Till mediaguiden I rysshärjningarnas spår 1721 >>


Guide till Murberget Friluftsmuseum

Via guiden om friluftsmuseet kan du ta del av byggnadernas historia och användning, se bilder och fotografier samt läsa om restaureringsarbete och byggnadsvård för ett urval av husen.

För att starta guiden om byggnaderna, öppna appen. Klicka på symbolen med de nio prickarna längst nere till höger och skriv in koden: 6529.

Klicka här för att komma till Murberget friluftsmuseums mediaguide i Kulturpunkt >>


Gamla timmerbyggnader i bakgrunden, i förgrunden en björk med två ögon av trä
Foto från Väsenstigen, Murberget friluftsmuseum

Väsenstigen

Väsenstigen är ett spår på Murberget Friluftsmuseum som riktar sig till barn i åldrarna 8-12. Där får du lära dig om folktroväsen på ett lekfullt och enkelt sätt. Magiska, nyfikna väsen följer dig längs stigen via inspelade ljudfiler och skyltar. Glöm inte att titta efter ögonen som sitter på träden längs med stigen! De håller koll på dig och hjälper dig att hitta rätt. Väsenstigen är illustrerad av Louise Sterner. Texterna har lästs in av Teater Soja, Sundsvall.

Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen, till höger om museets huvudbyggnad. Skanna koden på skylten för att starta guiden. Stigen går runt friluftsmuseet och tar ca 30-40 minuter att gå runt.

Klicka här för att komma till Väsenstigens mediaguide i Kulturpunkt >>

Karta över Väsenstigen
Karta över Väsenstigen på Murberget friluftsmuseum.

Sagostigen

Följ det lilla barnet Junos äventyr när hen gått vilse i skogen och ska försöka hitta tillbaka. Följ med på en vandring i Murbergsskogen när Juno möter skogens figurer och lär dig mer om skog och natur. Stigen startar bakom kyrkkrogen till höger om museets huvudentré. Den går över stock och sten upp på Murberget och tar ca 45 minuter att gå runt.

Ladda ner karta över stigen här.

Klicka här för att komma till mediaguiden i Kulturpunkt

Du kan också skanna qr-koden nedan för att starta guiden.


Mer information

Mer information om guiderna finns i museets reception.

Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se

Har du frågor om eller synpunkter på mediaguiden, kontakta museet: hej@vnmuseum.se