Kulturpunkt mediaguide

Museets mediaguide – appen KulturPunkt

Ladda ner appen KulturPunkt på App Store eller Google Play. Till Väsenstigen och guiden 1721 behöver du ha med dig hörlurar för att kunna lyssna till berättelserna. I appen finns en QR-kodläsare, knappen längst nere till höger. Använd den för att skanna koderna som finns utplacerade på museet. Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se Skanna då koderna via din webbläsare. Har du inte möjlighet att ladda ner appen, så går det bra att gå stigen ändå! Vid varje stopp finns bild och text på en skylt.

Rysshärjningarna 1721

Från 30 maj 2021 utökas museets mediaguide med nedslag i de historiska händelserna i samband med rysshärjningarna 1721. Upplevelsen riktar sig till barnfamiljer med lite större barn. I Härnösand och i Sundsvall kan ni besöka platser som påverkades av krigshändelserna och lyssna till berättelser. Varje punkt avslutas med en liten uppgift att lösa tillsammans.

Till mediaguiden I rysshärjningarnas spår 1721 >>

Guide till Murberget Friluftsmuseum

Via guiden om friluftsmuseet kan du ta del av byggnadernas historia och användning, se bilder och fotografier samt läsa om restaureringsarbete och byggnadsvård för ett urval av husen.

För att starta guiden om byggnaderna, öppna appen. Klicka på symbolen med de nio prickarna längst nere till höger och skriv in koden: 6529.

Sagostigen

Följ det lilla barnet Junos äventyr när hen gått vilse i skogen och ska försöka hitta tillbaks. Följ med på en vandring i Murbergsskogen när Juno möter skogens figurer och lär er mer om skog och natur.

Klicka här för att komma till mediaguiden i Kulturpunkt

Väsenstigen

Väsenstigen är ett spår på Murberget Friluftsmuseum som riktar sig till barn i åldrarna 8-12. Där får du lära dig om folktroväsen på ett lekfullt och enkelt sätt. Magiska, nyfikna väsen följer dig längs stigen via inspelade ljudfiler och skyltar. Glöm inte att titta efter ögonen som sitter på träden längs med stigen! De håller koll på dig och hjälper dig att hitta rätt. Väsenstigen är illustrerad av Louise Sterner, Västernorrlands museum. Texterna har lästs in av Teater Soja, Sundsvall.

Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen, till höger om museets huvudbyggnad. Skanna koden på skylten för att starta guiden.

Mer information

Mer information om båda guiderna finns i museets reception.
Innehållet i appen är under utveckling och kommer successivt att fyllas på med mer material.

Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se

 

Har du frågor om eller synpunkter på mediaguiden, kontakta museet: hej@vnmuseum.se