Genom tid och rum - Ångermanlandsgården

Tack och lov att ni är här!

Det finns ingen tid för artigheter, allt ni behöver veta är att jag är Doktor Gissler, provinsialläkare i Ångermanland och Medelpad, och att en skoningslös rödsotsepidemi härjar i staden. Nu har den nått även hit och ett flertal fall av rödsot har drabbat denna familj. Jag befarar att fadern i familjen inte överlever natten om vi inte får till ett botemedel illa kvickt. Hela mitt förråd av läkeväxter är förbrukat och jag är i desperat behov av nya. Skulle ni kunna vara mig behjälplig? Runt om på gården finns följande växter som jag vill att ni hämtar:

Barken av Quercus robur 

Bladen av Ribes uva-crispa 

Bladen av Fragaria vesca 

 

Tiden är knapp, så skynda er tillbaka hit så snart ni har hittat allt. 

 

Vi har lösningen! >>

 

<< Tillbaka till startsidan