Varmt välkomna till  ”Händers verk” och hantverkets värld! Museivärd Irina Westling kommer att guida er genom en upplevelse som kretsar kring kroppens och händernas unika kunskap. Utforska berättelserna om de människor som, med sina händer och kroppar, har formgett ett rikt kulturarv. Dessa kunskaper utgör inte bara vår historia utan också nyckeln till att möta framtidens utmaningar.

Visningen tar cirka 30 minuter och börjar i själva utställningen – en trappa ner åt höger.

Och det bästa av allt? Fri entré! Ingen föranmälan behövs.

Välkomna!

 

Utställningen Händers verk 

I utställningen Händers verk, finns ett myller av berättelser om personer som skapat av lust och nödvändighet, kunskapsbärare och förebilder. Här visas Zachris Pehrssons träarbeten, 14-årige Erik Anderssons dansbana i trä, Snickar-Deas och Bror Rosins snidade figurer, vävbröderna i Kubbes unika vävteknik och Sigrid Mårtensdotters kollage. Men också Märta Stina Abrahamsdotters stickade täcken, Brita Kajsa Karlsdotters broderade dukar och Emma Wibergs damastvävar. Det är textilt arv och alster i trä. 

Det handlar om kroppens och händernas kunskap. Om de människor som med sina händer och sin kropp förvaltat och skapat ett arv till oss alla. Kunskaper som vi kommer att behöva för att möta framtiden. Och om vikten av att det finns förebilder. 

 

Tillgänglighet 

Handikapparkering finns utanför museientrén. 

Hiss från entréplan finns. 

Visningen sker på svenska. 

Guiden använder röstförstärkare. 

Det finns fällbara stolar att sitta på under visningen.