Trettiofem vantar

OBS! INSTÄLLT! Med anledning av Corona/Covid-19 så ställs föreläsningen Trettiofem vantar in.
Maja Karlsson håller i flera stickade alster, bakom henne syns ett torn av trälådor samt en korg med stickningar i.

Föreläsning med Maja Karlsson: stickdesigner, författare och designchef på Järbo garn.

Maja Karlsson är stickdesigner, inspiratör och författare bosatt i Arvika där hon driver företaget Majas Manufaktur. 2016 publicerades Majas debutbok ”Sticka svenska mönster” – en bok om traditionella svenska mönster. Maja är också designchef på Järbo Garn.

Genom fängslande foton och uttrycksfulla texter delar Maja dagligen med sig av sitt skapande, via sitt Instagramkonto.
Hösten 2018 gav Maja ut boken ”Trettiofem vantar”. Under föreläsningen kommer Maja att berätta mer om hur boken kom till, om historien bakom några av bokens vantar och vad som inspirerar henne som designer.
Instagram: @majasmanufaktur

Stickboksförfattaren och designern Maja Karlsson har den här gången skapat 35 yllevantar av olika slag, karaktär och garntjocklek. Beskrivningarna är på tumvantar och torgvantar (både med och utan flip-top). Några är riktigt enkla varianter och andra är lite mer intrikata i konstruktionen. Här finns till exempel vantar som stickas uppifrån och ner!

När det gäller vantarnas mönster är variationen stor – traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. Många av vantarna stickas med två- eller flerfärgsstickning, och blir därmed lite tjockare och varmare. Men här finns också enfärgade vantar med spets- eller flätstickning, för dagar som inte är fullt så kalla.

Arr: Härnösands Hemslöjdsförening