När: Tisdag 4 juli kl. 13.00-16.00

Plats: Prästgårdens trädgård, Murbergets friluftsmuseum, Härnösand.

Fri entré. Drop in.


Trädgårdsdags!

Tisdag 4, 11, 18 och 25 juli kl. 13.00–16.00

Kom och njut av blomsterprakten i Prästgårdens trädgård, även kallad Wendelas trädgård.

Tisdagar i juli kl 13.00-16.00 finns Härnösands trädgårdsodlareförening på plats och berättar om trädgården och ger odlingstips. De har skött om trädgården sedan 2002 och har försökt återskapa en 40-tals miljö. Trädgården vid Murbergets prästgård anlades som en tidstypisk trädgård när museets grundare Theodor Hellman flyttade in i Prästgården med sin fru Wendela på 1940-talet. Prästgården är från 1800-talet och är hämtad från Viksjö socken utanför Härnösand. Trädgårdsodlareföreningen arrangerar också arbetskvällar för de intresserade på torsdagar från kl 17.00. Då sköter de allt praktiskt arbete i trädgården, umgås, fikar och har trevligt tillsammans.

Prästgårdens trädgård har bland annat äppelträd, bärbuskar, rosor, perennrabatter och en stor örtagård. Sommarrabatten som har olika tema varje år är en tradition från Wendela Hellman som också hedras med ett födelsedagskalas i trädgården den 11 juli varje år. Kom och hör vilket tema som är i år och få odlingstips för ditt eget trädgårdsodlande. Vill du bara veta mer om trädgårdar och blommor eller träd osv är du naturligtvis välkommen också. Det gäller också för dig som bara vill njuta av den vackra trädgården. Trädgården är tillgänglig alla dagar dygnet runt. Dessutom finns det kaniner i kaninburen i Prästgårdens trädgård som man kan hälsa på.

Härnösands Trädgårdsodlareförening är en lokalförening under Riksförbundet Svensk Trädgård. Svensk Trädgård har drygt 160 lokala trädgårdsföreningar i hela landet, är en mötesplats för trädgårdsintresserade och främjar all trädgårdskultur och ett lustfyllt odlande. De sprider kunskap om miljövänlig odling och driver frågor för trädgårdsodlare.

För att veta mer om Härnösands trädgårdsodlareförening kan du besöka deras hemsida www.htof.nu


Tillgänglighet:

Närmsta toaletter finns i museets huvudbyggnad, de är också tillgänglighetsanpassade.

Prästgården ligger ca 100 meter från museets huvudbyggnad.

Programmet är utomhus.