När: Lördag 23 mars kl. 14.00-15.30

Plats: Hörsalen, Västernorrlands museum, Härnösand 

 

Författaren, berättaren och folkloristen Tora Wall berättar om de väsen som finns i folktrons myter och sägner. Följ med på en spännande resa bland folktrons väsen, magi, traditioner och fantastiska äventyr. Lyssna på spännande berättelser om de folktroväsen som finns i den äldre föreställningsvärlden. Efter föredraget finns det också möjlighet att få en av Toras böcker signerad av författaren. Gäller så långt böckerna räcker. 

I samband med föredraget lanserar och presenterar Västernorrlands museum den tredje delen av Kulturarvsresan, som handlar om myter och sägner. Kulturarvsresan är museets mediaguide som med olika teman förmedlar hela länets historia och gör den tillgänglig digitalt för både länsbor och besökare. Läs mer här https://vnmuseum.se/mediaguider/kulturarvsresan-2/  

Det blir dessutom ett musikinslag av elever från Härnösands folkhögskola som berättar och musicerar kring den musik som de gjort till denna del av Kulturarvsresan. De medverkande musikerna är Pascal Rüegger, Irina Vogt Westling och Evanlyn Köpsén Kallvi. 

Programmet har föranmälan, men fri entré. Anmäl dig via nedanstående formulär. 

Tora Wall 

Tora Wall är författare och folklorist. Hon har skrivit böckerna Folktrons väsen. Encyklopedi (2021) och Traditioner och högtider. Encyklopedisk kalender (2022). Vid sidan av sakprosan har hon publicerat ett flertal skönlitterära noveller. Tora är också verksam som forskare med folkloristik som ämnesområde. Hon anses vara en av Sveriges ledande experter på folktro och traditioner och är doktorand i folkloristik vid Åbo Akademi. Tora är även verksam som föreläsare och en aktiv folkbildare i både tv och radio där hon bland annat berättar om folktro och traditioner. Myter, sagor, sägner och folktrons väsen hör till hennes favoritområden, som hon gärna undervisar om – speciellt i sammanhang där folklore möter kreativt skapande.  

 

Hej! Anmälan till detta föredrag är nu stängd. Drop in är möjligt i mån av plats.

 

Tillgänglighet 

Hörsalen ligger i anslutning till museets entréhall. 

Hörslinga finns. 

Plats för rullstol finns, ta kontakt med receptionen så hjälper de dig. 

Tillgängliga toaletter finns i museets entréhall. 

Plats för handikapparkering 20 m från entrédörrarna.