Ett stämningsfullt och spännande musikaliskt äventyr för blivande sagoberättare!

Utsedd till Bästa barnfilm 2022 på CineKid – världens största filmfestival för barn och unga.

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus.

​Vår lilla mus – med ett stort mod och ett stort hjärta – beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele är bra att ta med på äventyr.

Av Arnaud Demuynck & Rémi Durin. Frankrike 2022. Animation. 65 min.

ALLA TALAR – OCH SJUNGER! – PÅ SVENSKA!

Medverkande: Alexandra Lexi Reveman, Clara Henry, David Sundin, Farzad Farzaneh, Fredrik Lindström, Jan Åström, Karin Bertling, Kodjo Akolor, Leif Andrée och Vanna Rosenberg

Plats: Hörsalen.

I samarbete med Smorgasbord Picture House

 I samband med filmen finns det även pyssel och sånghäften som hör till filmen i Pedagogiska verkstan. Välkommen dit under dagen och sjung med!

 

Tillgänglighet:

Hiss finns

Plats för rullstolar finns

Alla talar svenska

Trailer https://youtu.be/GTOozH3BNds