Tisdag 9 mars – fredag 12 mars kl 11.00 – 15.00

två personer som åker skidor

Välkommen till Murberget friluftsmuseum under sportlovet, där det finns gott om aktiviteter utomhus. Drop in. Barn under 7 år i vuxens sällskap.

Läs mer om aktiviteter på Äntligen sportlov! >>

Aktiviteter under sportlovet

Eld och varm saft

Mellan klockan 11-15 tisdag till fredag under sportlovsveckan finns museets personal på plats bredvid utescenen utanför Rundlogen på friluftsmuseet. Där kan du komma och värma dig vid elden som vi har i våra eldfat. Om du vill grilla något går det bra att ta med eget att grilla, och det finns även varm saft som museet bjuder på.

 

Spark och skidor

Sedan tidigare har museet iordningställt ett sparkspår, där man kan låna en spark och åka en sväng på sparkbanan som sträcker sig mellan utescenen och såghuset bortanför timmerkojan. Sparkbanan är ca 500 meter lång. Det finns även ett lättåkt skidspår för nybörjare. Det spåret finner du på ängen framför Murbergets utescen och är ca 400 meter långt. Kom ihåg att ta med skidor!

Läs mer om Spark- och skidspår >>

 

5-i-rad med vintertema

Du kan spela 5-i-rad med vintertema. Där ska du försöka hitta föremål och andra saker som finns på friluftsmuseet och sedan kryssa i så många av dessa på den spelplan du hämtar hos museets personal vid elden bredvid utescenen. Lyckas du få fem ord i rad på din spelplan? Och hittar du alla saker är du verkligen duktig! Här gäller det att hålla ögonen öppna när du går runt på friluftsmuseet och lista ut var olika saker som står på spelplanen kan finnas.

 

Tipspromenad

Du kan gå en tipsrunda på friluftsmuseet med tema sparkar, skidor och vintersport. Du hämtar din svarstalong vid elden bredvid utescenen hos museets personal och går en runda på friluftsmuseet och svarar på frågorna. Lämna sedan din talong till museets personal för att få de rätta svaren.

 

Vinterfåglar

Du kan spana efter våra vanligaste vinterfåglar. Under sportlovet finns det flera fågelmatningsstationer uppsatta på friluftsmuseet. Hämta en talong från museets personal och kryssa i de fåglar du lyckas få syn på. Lyckas du hitta alla 5 vinterfåglar som finns på talongen?

 

Vädret

Vi reserverar oss för att vädret kan skifta till sportlovet och innebära förändringar i aktiviteterna. På grund av coronapandemin sker alla aktiviteter utomhus. Ta därför med varma kläder och skor så du inte fryser.

 

Digitalt sportlov

Håll också utkik på museets hemsida och sociala medier under Sportlovet. Där kommer det att finnas och publiceras ett digitalt material att ta del av.

Till vnmuseum.se >>

 

Corona/Covid-19

Coronapandemin pågår fortfarande så ta hand om dig och visa omsorg mot andra besökare på museet. Håll avstånd samt stanna hemma om du har förkylningssymptom. Vi vill att du ska känna dig trygg under ditt besök på friluftsmuseet, och vi har därför gjort så att aktiviteterna ska vara så säker som möjligt för att inte sprida coronaviruset vidare.

 

Tillgänglighet

Aktiviteterna börjar vid utescenen som ligger mitt på friluftsmuseet, ca 150 m från museibyggnadens parkering.

Det finns grusad gångväg fram till utescenen där skidspåret och sparkbanan börjar.

Vägen där sparkbanan är sandas inte och kan vara hal. Används på egen risk.

Sparkbanan och skidspåret är ganska plana, har små stigningar och är lätta att använda.

Museibyggnaden är tillfälligt stängd så det finns inte tillgång till toaletter.