Onsdag 10 mars kl. 16.30-17.30

I samband med utställningen Att fånga en plats – berättelser från Västernorrland samtalarjournalisten Olof Wigren med externa gäster om Västernorrland förr och nu. Denna gång sker samtalet med Jonna Jinton, Filmare/Youtuber, fotograf och konstnär från Grundtjärn i skogarna utanför Örnsköldsvik.

Samtalet genomförs digitalt på plattformen Zoom.

Anmäl dig här >>

En kvinna som sitter på en bro framför ett rött hus

Foto: Jonna Jinton.

Med koppling till utställningen Att fånga en plats har journalisten Olof Wigren genomfört intervjuer med olika kända och mindre kända västernorrlänningar. I den här programserien samtalar Olof Wigren med några av de han intervjuat, för att höra om deras personliga upplevelser av Västernorrland idag och igår.

Den här gången sker samtalet med Jonna Jinton, Filmare/Youtuber, fotograf och konstnär, som bosatt sig i den lilla byn Grundtjärn som ligger djupt in i skogarna utanför Örnsköldsvik. Samtalet kommer bland annat handla om hennes flytt från storstaden till Grundtjärn, att leva och driva företag i utpräglad glesbygd, vad bygden betyder för henne, Grundtjärns själ m.m.

https://jonnajintonsweden.com/

https://www.youtube.com/jonnajinton

Jonna Jinton: The story of my life – From a dream to reality.

 

Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland

Utställningen Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland utforskar berättelser och berättelsernas betydelse för plats och identitet. Den består av tre delar, som ger olika perspektiv på berättelser. Museet som samlare och förvaltare av berättelser, tre pristagare från Rosentrömska stiftelsen och Berättarlabbet – där besökarna själva kan bidra med berättelser.

Västernorrlands museum samlar i samband med utställningen också in berättelser och erfarenheter från länet. Olof Wigrens intervjuer är en del av detta arbete, men nu kan även du dela med dig av dina minnen och berättelser från Västernorrland. Du kan välja att berätta om en dag i Västernorrland, som en dagbok, via Minnen: https://minnen.se/tema/mittvasternorrland

Du kan också ladda upp en bild från din mobiltelefon via insamlingen Mitt Västernorrland på www.mittvasternorrland.se När utställningen öppnar kan du också bidra med dina berättelser till museets samlingar i utställningsdelen Berättarlabbet. Ta chansen att bidra med dina bilder, berättelser och minnen till museets samlingar, där de sparas för framtida generationer. Tillsammans berättar vi hur det var att leva och bo i Västernorrland på 2020-talet.

 

Foto: Jonna Jinton