Samtal om Västernorrland

Tisdag 19 januari kl 16.30-17.30

Var: Zoom. Se länk nedan.

En man och en kvi

Med koppling till utställningen Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland har journalisten Olof Wigren genomfört intervjuer med olika kända och mindre kända västernorrlänningar. I den här programserien samtalar Olof Wigren med några av de han intervjuat, för att höra om deras personliga upplevelser av Västernorrland idag och igår.

Tisdag 19 januari kl. 16.30 samtalar Olof med Anna-Lena och Göran Fjellström, två delägare i den kollektivt drivna bokhandeln i centrala Ånge. Samtalet kommer att handla om deras vardag, samhällsutvecklingen i Medelpads inland, Ånges själ och en del annat.

Anmälan

Samtalet sker digitalt på Zoom. Registrera dig här för att lyssna till direktsändningen: https://zoom.us/webinar/register/WN_PUDW-Q7FTJSjcvsjvS-b4w

Det går också bra att följa samtalet via museets Facebooksida: https://www.facebook.com/vnmuseum

Att fånga en plats

Utställningen Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland utforskar berättelser och berättelsernas betydelse för plats och identitet. Den består av tre delar, som ger olika perspektiv på berättelser. Museet som samlare och förvaltare av berättelser, tre pristagare från Rosentrömska stiftelsen och Berättarlabbet – där besökarna själva kan bidra med berättelser. På grund av de lokala restriktionerna kring corona/covid-19 är museibyggnaden stängd för publika besök fram till 18 januari. Besök av utställningen kan därmed inte göras fysiskt innan museibyggnaden öppnar igen. Håll utkik på museets hemsida och Facebooksida när museibyggnaden och utställningen öppnar igen. Där finner ni även information om museets övriga program, varav flera av dessa genomförs digitalt.

Västernorrlands museum samlar i samband med utställningen också in berättelser och erfarenheter från länet. Olof Wigrens intervjuer är en del av detta arbete, men nu kan även du dela med dig av dina minnen och berättelser från Västernorrland. Du kan välja att berätta om en dag i Västernorrland, som en dagbok, via Minnen: https://minnen.se/tema/mittvasternorrland

Du kan också ladda upp en bild från din mobiltelefon via insamlingen Mitt Västernorrland på www.mittvasternorrland.se När utställningen öppnar kan du också bidra med dina berättelser till museets samlingar i utställningsdelen Berättarlabbet. Ta chansen att bidra med dina bilder, berättelser och minnen till museets samlingar, där de sparas för framtida generationer. Tillsammans berättar vi hur det var att leva och bo i Västernorrland på 2020-talet.

 

Länkar & bilder

https://minnen.se/tema/mittvasternorrland

www.mittvasternorrland.se