Detta evenemang är inställt.

Det har blivit en sommartradition med litteraturprogram på Murberget där flera av länets litterära sällskap brukar medverka. I sommar ses vi utomhus i prästgårdens vackra trädgård. Kom och få inspiration till sommarläsning. Upptäck en för dig ny författare eller återupptäck en gammal favorit. Fri entré.

***  Inställt *** 
Torsdag 4 augusti kl 14.00-16.00 

Torsdag 4 augusti kommer Sven Bodin till Murberget för att berätta om Lubbe Nordström. Programmet håller denna gång till inomhus i Prästgården.


Författaren Ludvig Nordström

Ludvig Nordström föddes i ett borgarkvarter i Norrstan i Härnösand den 25 februari 1882.
Familjen hade det gott ställt, ja pappan var en av stadens rikaste personer fram till sin konkurs 1895; en händelse som kom att påverka sonen för all framtid, både på det personliga planet och i hans författarskap.

Ludvig Nordström var mycket mångsidig. Han författade romaner, noveller, dikter, essäer, debattskrifter, reportage, reseskildringar, en yrkesmonografi, en företagshistorik med mera – och drygt 500 tidnings- och tidskriftsartiklar i skilda ämnen. Utöver sitt författarskap var han en flitig akvarellmålare och tecknare.

I samband med sitt radioreportage ”Med Ludvig Nordström på husesyn” 1938, det som senare samma år sammanställdes till boken Lort-Sverige, blev Ludvig Nordström rikskändis. Det var många som ställde sig på ”Lort-Lubbes” sida, då han drog ut på härnadståg mot landsbygdssveriges dåliga boendestandard. Av andra kritiserades han hårt. Lubbes reportage fungerade i alla fall som en väckarklocka och resulterade i att en sanitär kampanj inleddes i landet.

Kommande litteraturprogram på Murberget 
11/8– Pelle Molin
18/8– Karl Östman


Tillgänglighet 
Det är grusgångar i trädgården. Det är ca 200 m till närmsta parkering och toaletter.
 
Med anledning av Corona/covid-19 
Tänk på att visa fortsatt hänsyn, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner dig förkyld.