Det har blivit en sommartradition med litteraturprogram på Murberget där flera av länets litterära sällskap brukar medverka. I sommar ses vi utomhus i prästgårdens vackra trädgård. Kom och få inspiration till sommarläsning. Upptäck en för dig ny författare eller återupptäck en gammal favorit. Fri entré.

Torsdag 18 augusti kl 14.00-16.00 
Torsdag 18 augusti avslutas sommarens litteraturprogram med att Bo R Holmberg är på plats i Prästgårdens trädgård.  Bo R Holmberg berättar om några av sina böcker, särskilt de som behandlar Ådalens dramatiska historia. Programmet ersätter det tidigare med Karl Östman-sällskapet.


Författaren Bo R Holmberg

Bo R Holmberg är född 1945 i Ådalen. Efter fil. mag-examen i Uppsala arbetade han som lärare på högstadiet i Dorotea och i Bredbyn i Ångermanland. Mellan 1995 och 2010 undervisade han deltid i svenska, engelska och kreativt skrivande vid Hampnäs folkhögskola. Han bor i Örnsköldsvik och Norrfällsviken.

Sedan debuten 1982 har Holmberg givit ut ett stort antal böcker av olika slag, för barn, ungdomar och vuxna: nutidshistorier och historiska berättelser, grafiska romaner, bilderböcker och kriminalromaner för vuxna.

Bo har blivit Augustprisbelönad 2005 för ”Eddie Bolander & jag”, samt nominerad till samma pris 1997  för ”När isen gått”. Han har även 2002 fått Flintyxan – pris för bästa historiska thriller- för ”Liemannen”.

Läs mer om Bo R Holmberg på https://borholmberg.net/  

En man i hatt och kappa. Han har skägg. Det är snö och skog i bakgrunden.
Bo R Holmberg

Tillgänglighet 
Det är grusgångar i trädgården. Det är ca 200 m till närmsta parkering och toaletter.

Med anledning av Corona/covid-19 
Tänk på att visa fortsatt hänsyn, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner dig förkyld.