När: Lördag 11 maj kl. 10:00 – 17:00
Var: Gårdshuset, Västernorrland museum

 

Varmt välkommen till den här inspirerande heldagskursen som hjäper dig att se, höra och känna din röst på ett nytt sätt.

Tillsammans med Stefan Holmström, operasångare och Estill Master Trainer, får du en överblick av hela Estill Modellen och ett tillfälle att upptäcka hur rösten faktiskt fungerar.

Estill Voice Training är en vetenskaplig metod för röstutveckling som grundades av den amerikanska röstforskaren Jo Estill. Hon sökte svar på en enkel fråga: “How am I doing this?”. Resultatet blev en praktisk metod som används över hela världen. Den passar till samma grad vardagligt tal, elitartister i alla genrer och de som vill hitta ny balans efter en röstskada. 

Enkla vardagsljud används för att identifiera strukturer i struphuvudet och i ansatsröret. Dessa tränas sedan i detalj för att ge medveten, förutsägbar och pålitlig kontroll av rösten. Med hjälp av Estill övningarna för röst (Figures for Voice) och röst-kvaliteterna (Voice Qualities) får du omedelbara möjligheter att dramatiskt förändra hur du låter. Att veta hur du producerar exakt det sound du vill ha ger stor artistisk frihet och kan också hjälpa mot ångest inför att uppträda.   

Workshopen fungerar som en interaktiv föreläsning där teori blandas med praktiska övningar individuellt och i grupp. Detta är också ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter med många olika sorters röstanvändare som kanske har en helt annan vinkel på röst än du själv. 

Kursen hålls på svenska.

Kursinnehåll
• Röstanatomi och fysiologi
Power Source Filter modellen
Effort och Attractor States
Craft, Artistry, Performance Magic
Överblick och utforskning av 13 Figures for Voice
• Överblick och utforskning av 6 Voice Qualities
• Röstakustik med översikt analysprogrammet Estill Voiceprint Plus
Praktiska tillämpningar för sång, tal, undervisning och terapi
Tillfällen till individuell feedback och coaching

 

Vem passar kursen för?
• Alla som vill lära sig mer om röst
Talare (tex lärare, skådespelare, präster, public speakers och radiopratare)
Sångare från alla genrer
Pedagoger (tex sångpedagoger, coacher och musik/dramalärare)
Kyrkomusiker
Körledare
Logopeder

Om kursledaren
Stefan Holmström, uppväxt i Ångermanland, är operasångare, röstlärare och Estill Master Trainer utbildad vid Kappellsbergs Musikskola, Musikhögskolorna i Göteborg och Malmö samt vid Guildhall School of Music and Drama i London. Han har sjungit många olika operaroller på scener som Glyndebourne, Grange Park Opera och Opera Holland Park och har även uppträtt i musikal i Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre i Londons legendariska West End.

Han driver sin egen röststudio i Brighton och har undervisat på både Guildhall School of Music and Drama och på Mountview Academy i London. Han är knuten till Royal Sussex County Hospital som sångröst-specialist. Pågående projekt inkluderar en serie Estill kurser tillsammans med jazz sångerskan Claire Martin OBE på den ikoniska 606 klubben i London.

Stefans mentorer inom Estill inkluderar Paul Farrington, Anne-Marie Speed och just nu Mary McDonald-Klimek, logoped och medgrundare av Estill Voice International.

Mer om Estill Voice Training
Du kan läsa mer om Estill Voice Training på Estill Voice Internationals webbsida.

Så här bokar du
​Alternativt kan du kontakta Stefan direkt om du föredrar att betala med Swish.

Kostnad
Fullpris: £98 per pers (ca 1295kr inklusive moms)
Studerande: £74 per pers (ca 978 kr inklusive moms)
Priset som betalas online är i brittiska pund. Alternativt kan du kontakta Stefan direkt om du föredrar att betala med Swish.
För- och eftermiddagsfika och lunch ingår i kursavgiften.