Gillar du att berätta? Vill du utforska filmformatet? Den 13 november 2021 arrangerar Västernorrlands museum en kortfilmfestival. Då kan just din egenproducerade film visas på festivalen och vara med och tävla mot andra bidrag. Ett urval filmer visas under festivalen.

Din kortfilm ska skildra Västernorrland, i dåtid, nutid eller framtid. Du kan fritt välja genre: dokumentär, skräck, romantik, spänning, humor, fantasy, Science Fiction, animerad film, med mera.

I samband med utställningen Att fånga en plats – berättelser från Västernorrland genomför Västernorrlands museum en jurybedömd Kortfilmsfestival den 13 november 2021. Villkoret för att delta är att din film på något sätt handlar om Västernorrland, till exempel en plats, en upplevelse, en händelse eller en person. Din film får vara högst 10 minuter lång. Det går också bra att använda en film som du gjort tidigare.

En jury gör ett urval av inskickade filmer som väljs ut att visas under festivalen. Urvalet kommer att baseras på kvalitet och anknytning till ämnet och temat och förstås Västernorrland.

Priser: I samband med filmfestivalen utser juryn en vinnare som får pris som bästa film. Under festivalen utser publiken också en vinnare i kategorin Publikens val.
Vinsten i kategorin Bästa film är 7 000 kronor. Vinsten i kategorin Publikens val är 4 000 kronor. Om ett vinnande bidrag har flera filmskapare, delar bidragets filmskapare på vinstsumman. Vinsten beskattas som lön.

Det utgår inget arvode för deltagande i tävlingen.

Läs mer om festivalen och hur du anmäler dig via länken! Här kan du även få tips på hur du skapar och textar film, samt andra tips och tricks.

TILL ANMÄLAN >>

Välkommen!