Västernorrlands museum har tillsammans med Apotekshuset konst och kultur bjudit in Konsthall323 att visa konstfilm på parkeringen utanför Ica Kvantum i Sollefteå den 14/11 2022. 

”När Konsthall323 parkerar utanför Ica Kvantum i Sollefteå visar vi Anton Linds filmserie ”Crypsis”. Filmerna visar målningar av mönster som projiceras och upprepas, filmer av en person som målar för att bli ett med måleriet.  

Crypsis är det som växter och djur använder för att inte bli upptäckta av andra djur. Att en insekt liknar gräset där den lever för att undvika att bli uppäten eller för att kunna äta upp andra. Sakta smälta in i asfalten eller i frysdisken. Vardag i november, smälta in och smälta bort”, säger Frida Krohn och Ylva Trapp som tillsammans utgör Konsthall323. 

Aktiviteten är en del i Västernorrlands museums nya konstsatsning. Det är den första i en rad projekt i länet under 2022 och 2023. När vi flyttar upplevelser ut ur museet och in i människors vardagsliv hoppas vi att fler ska få upp ögonen för samtidskonsten. Inte som något främmande från en annan värld, utan som en kraft att hämta inspiration och glädje ur när som helst, var som helst.  

Om Konsthall323
Konsthall323 är en konstinstitution i en bil som drivs av konstnärerna Frida Krohn och Ylva Trapp. Verksamheten grundades 2010 och är baserad i Stockholm men dyker upp där den behövs runt om i Sverige och utomlands.  

”Vi startade i en ljusblå Mazda 323, men 2013 byggde vi ut lokalerna och flyttade in i en Golf Variant. Vi är chefer, direktörer, curatorer, konstnärer. Vi är redaktörer, chaufförer, tekniker och grafiska designers. Vi är servicepersonal och vaktmästare. Vi är institutionen.”  

-Frida Krohn och Ylva Trapp, Konsthall323. 

 Om Anton Lind
Anton Lind (f. 1990, Stockholm) arbetar med ett flertal olika medier – främst måleri men även video och performance. Hans målningar utgår ofta ifrån en stor mängd fotografier eller andra målningar. Han är utbildad vid The Royal Danish Academy of Fine Arts (MFA), Bergen Academy of Art and Design (BFA) och Gerlesborgsskolan i Sverige.