OBS! INSTÄLLT PÅ GRUND AV FÖR FÅ ANMÄLNINGAR. NYTT DATUM KOMMER SENARE I SOMMAR.

Lördag 19 juni kl 13.30-15.00

Var: Herrgårdsparken, Köpmanholmen.

Hur fångar man en plats med mobilkameran? Välkommen på en Instawalk, en guidad fotovandring, tillsammans med Nätra hembygdsförening i Herrgårdsparken i Köpmanholmen.

Det blir en kulturhistorisk guidning i Herrgårdsparken i Köpmanholmen, där ”Disponenten” och ”Bokhållaren” visar och berättar om sågverks- och industriepoken, Herrgården och livet där, familjen Hedberg och deras betydelse för bruksorten, Köpmanholmens Bruksmuseum och Nätterlundsstiftelsens konst.

Syftet med vandringen är att vi tillsammans fotograferar, likt fotoklubbar gjorde förr. Fotografierna laddar vi sedan tillsammans upp till museets samlingar. Fotografierna kommer sedan att visas i utställningen ”Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland”.

• Du behöver ha en egen mobiltelefon med kamera med dig.
  • Vi hjälps åt att ladda upp dina fotografier till utställningen och till museets samlingar.
  • Pga coronapandemin är det begränsat antal deltagare. För tillfället ligger det på 8 st, men det kan komma att höjas beroende på regeringens och myndigheters föreskrifter och rekommendationer.
  • Den guidade turen är ca 1,5 km lång

Anmälan och frågor till sandra.klingberg@vnmuseum.se eller 073/841 7313

Vägbeskrivning

Följ Köpmanholmsvägen från Bjästa mot Köpmanholmen. Sväng vänster i Bredånger vid hänvisningsskylt ”Herrgårdsparken 2”. Följ Bruksvägen och tag vänster Sågvägen vid röda bruksbebyggelsen (hänvisningsskylt ”Herrgårdsparken”). Stor tillgänglig parkering vid entrén till Herrgårdsparken. I nära anslutning till parkeringen ligger Bruksmuseet, Ringarbönninga och Café Svea. Infart till området kan även ske via korsningen Hålviksvägen/Allén. Kommer du sjövägen så kan man lägga till med egen båt vid Herrgårdsbryggan.

Samarr: Nätra hembygdsförening

Länkar & bilder

Länk till hembygdsföreningens sida om Herrgårdsparken https://natrahembygd.se/bruksmuseet-k-pmanholmen.html