Bli en del av museisamlingarna och hjälp framtiden att förstå livet i Västernorrland på 2020-talet.

Just nu pågår en pilotverksamhet vid museet där du kan bidra till museets fotosamlingar och bli en del av berättelsen om Västernorrland.

Ladda upp din bild på www.mittvasternorrland.se. Bilden blir en del av museets samlingar och visas under 2021 i utställningen Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland.

Fotoväggen i utställningen Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland

Västernorrlands museum har i över hundra år samlat föremål, fotografier och berättelser om livet i Västernorrland.

Idag har världen blivit digital och mycket av vårt kulturarv skapas digitalt och delas i digitala kanaler, till exempel på webbplatser, via e-post eller i sociala medier .

Även om vi fotograferar oftare idag än för femtio eller hundra år sedan så har fotografier idag en kortare livslängd än gamla fotografier tryckta på papper. De kan raderas eller förloras när vi byter mobiltelefon, eller försvinna i sociala medier-flöden. Det är därför det är viktigt att samla in här och nu.

Genom Mitt Västernorrland kan du bidra till berättelsen om Västernorrland idag. Dela med dig av bilder och berättelser om vardag, fritid och högtider.

Webbplatsen Mitt Västernorrland är en tjänst som utvecklas i ett samarbete mellan museer och arkiv i Norden, som är under uppbyggnad. Om du upplever problem när du använder den, meddela oss via nedanstående e-postadress.

Kontakt

För frågor om insamlingen kontakta museet via e-post mittvasternorrland@vnmuseum.se

Forskningsprojektet Collecting Social Photo

Läs mer om forskningsprojektet Collecting Social Photo som utvecklat denna insamlingstjänst för museer och arkiv: http://collectingsocialphoto.nordiskamuseet.se