Guidad visning av Att fånga en plats

Lördag 23 oktober kl 13.00-13.30 

Antikvarie Sandra Klingberg visar utställningen ”Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland”. Visningen tar ca 30 min. Samling i utställningshallen 1 trappa upp. Begränsat antal deltagare.

Utställningen utforskar berättelser och berättelsernas betydelse för plats och identitet. Den består av tre delar, som ger olika perspektiv på berättelser. Här skildras museet som samlare och förvaltare av berättelser, här presenteras tre pristagare från Rosenströmska stiftelsen- och i berättarlabbet välkomnas besökarna att själva bidra med berättelser. Här visas exempel på föremål och fotografier som bär på unika berättelser från Västernorrland. Urvalet symboliserar både stora händelser i länet och vardagslivet för enskilda människor.

Denna visning ger en överblick över vad utställningen handlar om och vad den kan säga om Västernorrland som plats. Vad består det av och går det ens att beskriva?


Corona

Det är fortfarande pandemi så tänk på att visa hänsyn och hålla avstånden. Viktigt också att tänka på handhygienen och stanna hemma om du är sjuk. Vi behöver vara en trygg miljö för alla besökare och medverkande.