Lördag och söndag 29-30 januari

Tre visningar kl. 11.00, 13.00 och 14.30. 

Följ med på en guidad visning i utställningen Forntidsresan. Tillsammans funderar vi på hur människor och djur levde i Västernorrland på stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Vi tittar på verktyg och redskap som tillverkats av de som bott i Västernorrland under flera tusen år, och vi undersöker spåren efter istiden.

Visningen tar cirka 40 minuter och riktar sig till barn från fem år och uppåt. Samling i utställningshallen 1 trappa ned. Max 15 personer.

Efter visningen kan man fortsätta att utforska och uppleva forntiden på ett medskapande, kreativt och inspirerande sätt genom att spela det digitala spelet Crafthunter eller skapa i Pedagogiska verkstaden.


Forntidsresan – Nio tusen år av människors spår

Under tusentals år har människor flyttat till det vi idag kallar Västernorrland och södra Saepmie. De första människorna kom till vårt län för cirka 9 500 år sedan. De levde av att jaga, fiska och samla växter och bär och de flyttade runt mellan olika boplatser. Klimatet var varmare än idag.

Den 20 november återöppnade utställningen om forntiden under namnet Forntidsresan – Nio tusen år av människors spår. I drygt ett år har arbetet pågått med att uppdatera, revidera och utveckla utställningen. Till stor del kommer besökarna att känna igen sig i historien om forntiden som den förmedlats tidigare, men också upptäcka en rad spännande nyheter. I utställningen finns många nya delar att upptäcka, bland annat fler berättelser, nya arkeologiska fynd och en spelupplevelse för barn.


Med anledning av Covid-19

Det är fortfarande pandemi så tänk på att visa hänsyn till varandra. Håll god handhygien, håll avstånd och besök oss inte om du har förkylningssymtom. Vi behöver vara en trygg miljö för alla besökare och medverkande.

På grund av rådande restriktioner avseende covid-19 så håller vi inga offentliga sammankomster eller tillställningar med fler än 50 deltagare inomhus. Sammankomster med fler än 20 personer sker på anvisade sittplatser med 1 meters avstånd per sällskap. Vi skyltar våra lokaler med antal personer som för vistas samtidigt per lokal. Museet kontrollerar inte Covid-bevis eller har särskilda restriktioner inomhus, mer än uppmaningen om avstånd och hygien och att enbart besöka oss om man är symptomfri.

På grund av restriktioner för covid-19 kan max 15 personer vara med på visningen.

Tillgänglighet

Hiss finns i museets entréhall.
Toaletter i entréhallen. Plats för handikapparkering 20 m från entrédörrarna.
Guiden använder röstförstärkare.