7 april kl. 19.00

Var: Sänds live på Historical Textiles Facebook: https://www.facebook.com/historicaltextiles1


Dräkttorsdag – Liten blir stor

Ni känner konceptet redan, den första torsdagen i månaden är det Dräkttorsdag, för det är sedan gammalt! Då samlas ett antal dräktfantaster och snackar om allsköns lika och olika ting som rör dräkt och dräkthistoria.

Den 7 april kl. 19:00 är det dags för en kändis att återigen bevista Dräkttorsdag. Det är ingen mindre än etnologen Håkan Liby som kommer och håller föredrag.
Han kommer att guida oss genom dräkthistorien och berätta om:
”Liten blir stor – från lindebarn till konfirmand. Barnens kläder i Dräkternas Hälsingland.”

Som vanligt kan du ställa frågor till föredragshållaren!
Arrangemanget ”Dräkttorsdag” är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Hälsinglands museum, Västernorrlands museum, Sörmlands museum och Historical Textiles.

Föredraget kommer att Live-sändas på Historical Textiles Facebooks-sida. Man kommer att kunna ställa frågor i chatten till deltagarna.

Så här går det till:
Föreläsningen är öppen för alla intresserade, helt kostnadsfri och hittas på https://www.facebook.com/historicaltextiles1 – alltså på huvudsidan och inte i själva evenemanget.

Länken fungerar också för personer som inte befinner sig på Facebook, så den går bra att dela.
Klicka gärna i ”kommer” eller ”intresserad” om du vill delta så kommer du troligtvis få en påminnelse av Facebook när det är dags.
Eftersom föreläsningar på Facebook tyvärr ibland drabbas av bedrägeriförsök och spam vill vi uppmana alla om att undvika att klicka på länkar i kommentarsfält och chatt.

Varmt välkomna!