Sista Dräkttorsdag innan sommaruppehållet!

Var: https://www.facebook.com/historicaltextiles1

Den 5 maj kl. 19:00 vänder vi blicken söderöver och träffar Lisa Stormlod och Kerstin Arlid Nordlinder.

”Blekingskt dräktskick- Lisa Stormlod och Kerstin Arlid Nordlinder bildar Blekingelivet som utforskar dräktskicket i Blekinge. De kommer att berätta om dräkten i Blekinge och hur den har utvecklats genom tiderna. Det blir en frossa i plagg och bilder från arkiven, siden, sammet, vitbroderi och lyxig bomull.”
Som vanligt kan du ställa frågor till föredragshållarna i kommentarerna.

Arrangemanget ”Dräkttorsdag” är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Hälsinglands museum, Västernorrlands museum, Sörmlands museum och Historical Textiles.
Föredraget kommer att Live-sändas på Historical Textiles Facebooks-sida. Man kommer att kunna ställa frågor i chatten till deltagarna.

Så här går det till:
Föreläsningen är öppen för alla intresserade, helt kostnadsfri och hittas på https://www.facebook.com/historicaltextiles1 – alltså på huvudsidan och inte i själva evenemanget.
Länken fungerar också för personer som inte befinner sig på Facebook, så den går bra att dela.
Klicka gärna i ”kommer” eller ”intresserad” om du vill delta så kommer du troligtvis få en påminnelse av Facebook när det är dags.
Eftersom föreläsningar på Facebook tyvärr ibland drabbas av bedrägeriförsök och spam vill vi uppmana alla om att undvika att klicka på länkar i kommentarsfält och chatt.

Varmt välkomna!