Fredag 28/10 kl. 13.00.

Klicka på länken för att se filmen på museets Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NEuH3fjbcV4


Vad kan landskapet och byggnader i länet berätta om medeltiden? Vad har vi för intressanta kulturmiljöer med koppling till Medeltiden i länet?  

Antikvarie Johanna Ulfsdotter berättar i ett förinspelat digitalt program om en av de medeltida kulturmiljöer vi har i Västernorrland, nämligen Alnö gamla kyrka. Vad kan den miljön berätta om medeltiden, och vad kännetecknar den? 

Det digitala programmet kan följas på museets Youtube-kanal, och blir tillgängligt från och med fredag 28 oktober kl. 13.00.  Därefter är det möjligt att se programmet när man vill. Programmet är cirka 15 minuter långt.  

Det digitala programmet genomförs i samband med museets nya utställning om medeltid och stormaktstid, som öppnar 26 november på Västernorrlands museum. Kom gärna och besök den nya utställningen på invigningen 26 november eller efter att den har öppnat. Följ även museets Youtubekanal för fler filmer om medeltiden. Där finna även många andra intressanta filmer att se.  

Förutom Alnö gamla kyrka finns fler kulturmiljöer från medeltiden att besöka i länet. Några som är värda att nämna är Styresholm, Kvissle kapell och Ytterlännäs kyrka. 

Stort tack till Alnö församling för att vi fick spela in i Alnö gamla kyrka.


 

Toppfoto: Jd6420, Wikimedia commons. https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/.