Torsdag 3/2 kl 18.00

Plats: Basutställningen Forntidsresan – Nio tusen år av människors spår, utställningshallen 1 trappa ned.

Max antal: 15 personer.


Visning av den nyöppnade reviderade basutställningen “Forntidsresan- nio tusen år av människors spår”. Under tusentals år har människor flyttat till det vi idag kallar Västernorrland och södra Saepmie. I museets utställning kan vi se föremål och illustrationer som berättar om människor i länet från stenålder till vikingatid.

Följ med antikvarie Johanna Ulfsdotter på en guidad tur och upptäck länets förhistoria. Samling i utställningshallen 1 tr ned. Visningen tar ca 30 min. Max 15 personer.

 

Forntidsresan – Nio tusen år av människors spår

Under tusentals år har människor flyttat till det vi idag kallar Västernorrland och södra Saepmie. De första människorna kom till vårt län för cirka 9 500 år sedan. De levde av att jaga, fiska och samla växter och bär och de flyttade runt mellan olika boplatser. Klimatet var varmare än idag.

Den 20 november återöppnade utställningen om forntiden under namnet Forntidsresan – Nio tusen år av människors spår. I drygt ett år har arbetet pågått med att uppdatera, revidera och utveckla utställningen. Till stor del kommer besökarna att känna igen sig i historien om forntiden som den förmedlats tidigare, men också upptäcka en rad spännande nyheter. I utställningen finns många nya delar att upptäcka, bland annat fler berättelser, nya arkeologiska fynd och en spelupplevelse för barn.


Corona

Det är fortfarande pandemi så tänk på att visa hänsyn till varandra. Håll god handhygien, håll avstånd och besök oss inte om du har förkylningssymtom. Vi behöver vara en trygg miljö för alla besökare och medverkande.
På grund av rådande restriktioner avseende covid-19 så håller vi inga offentliga sammankomster eller tillställningar med fler än 50 deltagare inomhus. Sammankomster med fler än 20 personer sker på anvisade sittplatser med 1 meters avstånd per sällskap. Vi skyltar våra lokaler med antal personer som för vistas samtidigt per lokal. Museet kontrollerar inte Covid-bevis eller har särskilda restriktioner inomhus, mer än uppmaningen om avstånd och hygien och att enbart besöka oss om man är symptomfri.
På grund av rådande restriktioner avseende covid-19 kan max 15 personer närvara på detta program.

Tillgänglighet

Hiss finns i museets entréhall.

Toaletter i entréhallen. Plats för handikapparkering 20 m från entrédörrarna.

Guiden använder röstförstärkare.