När: Onsdag 10 april kl. 18.00 – 19.30
Var: Tornrummet, Apotekshuset, Sollefteå  

 

Författarna Elin Holmberg och Bo R. Holmberg läser berättelser från länet kring myter och sägner. Lyssna till intressanta berättelser från länet bland folktrons väsen. Berättande är ett sätt att värna om vårt kulturarv. Men kulturarvet kan också inspirera till berättande. Under programmets andra del är det öppet för publiken att själva komma med berättelser kring ämnet och temat. Dela gärna med dig av dina intressanta berättelser.  

I samband med berättarkvällen presenterar också Västernorrlands museum den tredje delen av museets mediaguide “Kulturarvsresan” som handlar om myter och sägner. Få en inblick i Kulturarvsresan och om de intressanta berättelserna som finns i den. Museets personal finns också på plats för att svara på frågor. 

Fri entré. Ingen föranmälan.  

 

Apotekshuset är öppet kl. 17.00 – 20.00 denna dag så det finns möjlighet att se Apotekshusets utställningar i samband med besöket. Apotekshuset bjuder på kaffe och kaka i samband med programmet. 

Varmt välkomna! 

Samarrangör: Apotekshuset konst & kultur  

  

Kulturarvsresan
Västernorrlands museum förmedlar hela länets historia och gör den tillgänglig för både länsbor och besökare. Händelser och människor i området blir till en väv som vi skapar tillsammans, genom att samla, bevara och tillgängliggöra berättelser. Kulturarvsresan placerar kunskapen där du är. 

Kulturarvsresan tar dig med ut i en värld av historia runt om i Ångermanland. Med hjälp av din mobil upptäcker du berättelser om allt från sjörövare till fångkällare och mystiska väsen på platser du besöker. 

Hittills har Kulturarvsresan publicerat två delar- nämligen om Häxprocesser och Vatten. Till den här kvällen har det blivit dags för den tredje delen om Myter och sägner. Under våren publiceras ytterligare två upplevelser. 

 

Tillgänglighet
Apotekshuset – konst och kultur vill vara tillgängligt för alla och jobbar med att förbättra tillgängligheten. Detta kan för närvarande erbjudas.  

  • Färdtjänst och taxi kan stanna vid huvudentrén.  
  • Huvudentré med ramp. 
  • Hiss mellan våningsplanen.  
  • Anpassade toaletter på båda våningarna.  
  • Toalett med skötbord.  
  • Toalett för besökare med nedsatt rörelseförmåga.  
  • Ledarhundar och servicehundar är välkomna.  
  • Låga trösklar in till utställningarna.   

 

Vid frågor kontakta personal.