När: Lördag 3 februari kl. 13.00-15.00

Var: Entréhallen   

 

Har du något gammalt föremål som behöver lagas eller snyggas till? Har du funderingar på hur du kan bevara dina antikviteter på bästa sätt? I så fall kan du passa på att besöka museet på lördag 3 februari. Då är museets konservator, Alf Rundqvist, på plats i museibyggnaden mellan kl. 13.00 och 15.00 och kan svara på dina frågor. Passa också på att lära dig mer om konservatorsyrket och vad en konservator gör för något.  

Drop in. Fri entré!  

Varje kvällsöppen torsdag samt under helger finns det en museivärd på plats i museibyggnaden som välkomnar dig som museibesökare, visar dig till rätta under ditt museibesök och kan svara på frågor. Museets personal turas om med museivärdskapet och du har tillfälle att möta museets olika kompetenser som till exempel arkeologer, byggnadsvårdare, konservatorer, etnologer etc. Denna dag kan du alltså möta museets konservator.  

 

Konservator 

Konservatorers uppgift är att förhindra och förebygga nedbrytningen av äldre föremål genom att vårda, konservera, restaurera och preparera dem. Föremålen kan vara allt från målningar och enstaka arkeologiska fynd till interiörer eller delar av byggnader. Det finns koppling till hantverkskompetens men yrket är tvärvetenskapligt, där kemi utgör grunden för arbetet som konservator.  

 

Tillgänglighet:   

Samtalet sker på svenska, men även på engelska vid behov.  

Handikapparkering finns utanför museibyggnadens entré. 

Tillgängliga toaletter finns i museets entréplan.  

Plats för rullstolar finns.  

 

Specifik information:   

Fri entré. Drop in.