Kulturpunkt mediaguide

Vill du lära dig mer om folktroväsen? Eller fördjupa dina kunskaper om byggnaderna på Murberget Friluftsmuseum? Då har du kommit rätt!

Från sommarsäsongen 2020 finns två mediaguider tillgängliga för Murberget Friluftsmuseum, en om byggnaderna och ett barnspår, Väsenstigen.

Via guiden om friluftsmuseet kan du ta del av byggnadernas historia och användning, se bilder och fotografier samt läsa om restaureringsarbete och byggnadsvård för ett urval av husen.

Går du Väsenstigen, som riktar sig till barn i åldrarna 8-12, får du lära dig om folktroväsen på ett lekfullt och enkelt sätt. Magiska, nyfikna väsen följer dig längs stigen via inspelade ljudfiler och skyltar. Glöm inte att titta efter ögonen som sitter på träden längs med stigen! De håller koll på dig och hjälper dig att hitta rätt.

Väsenstigen är illustrerad av Louise Sterner, Västernorrlands museum. Texterna har lästs in av Teater Soja, Sundsvall.

Välkommen!

Ladda ner appen

Ladda ner appen KulturPunkt på App Store eller Google Play. Till Väsenstigen behöver du ha med dig hörlurar för att kunna lyssna till berättelserna. I appen finns en QR-kodläsare, knappen längst nere till höger. Använd den för att skanna koderna som finns utplacerade på museet. Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se Skanna då koderna via din webbläsare. Har du inte möjlighet att ladda ner appen, så går det bra att gå stigen ändå! Vid varje stopp finns bild och text på en skylt.

Guide om byggnaderna: Kom igång

För att starta guiden om byggnaderna, skanna denna kod. Klicka på skannersymbolen längst nere till höger i appen:

 

Guide Väsenstigen: Kom igång

Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen. Skanna koden på skylten för att starta guiden.

Mer information

Mer information om båda guiderna finns i museets reception.
Innehållet i appen är under utveckling och kommer successivt att fyllas på med mer material.

Kulturpunkt går också att nå via webbläsaren på din mobiltelefon: https://kulturpunkt.org/se

 

Har du frågor om eller synpunkter på mediaguiden, kontakta museet: hej@vnmuseum.se