Museet hemma

Det finns mycket att upptäcka även utanför museets väggar! Här hittar du saker att göra hemma eller på andra ställen i länet.

Det är påsklov! Här finns saker att göra hemifrån om man inte kan komma till museet. I kalendariet finns lite mer info om påskaktiviteter. 

På KulturPunkt finns massor av intressanta upplevelser. Det går att ladda ner appen KulturPunkt eller bara gå till webbsidan. Prova upplevelsespåret Rysshärjningarna 1721, som finns i flera varianter. En för länet i stort, en för Sundsvall och en för Härnösand. Berättelserna handlar om verkliga händelser. Men själva dialogerna är påhittade. På varje plats kan du även lösa hemliga uppdrag. De leder till dolda sidor med överraskningar. Spåren är anpassade till barn och deras familjer, men passar alla som är intresserade. Du behöver en mobiltelefon med internet när du går spåren.

Kolla också in mediaguiden om Ullånger, som har gjorts av klass 4 på Ullångerskolan våren 2023 tillsammans med museet. Stanna till på resan eller testa hemifrån. Är du lärare och intresserad av att vara med i ett sånt projekt med din klass? Maila pedagogik@vnmuseum.se!

Känns häxprocesserna extra intressant? Då är mediaguiden Den dolda tragedin perfekt! Åk gärna ut till platserna, men det går även att använda den hemifrån.

På museets Youtubekanal finns många bra filmer att se! En del är speciellt inriktade till barn, och dem hittar du i den här spellistan.

Museet har hittills haft två Simstävlingar, och all information om dem hittar du här>> The sims 4 är gratis att ladda ner så allt du behöver är en dator som går att spela på!