Aktiviteter för företag

Genom tid & rum – en historisk utmaning

Behöver ni stärka lagandan, få underhållning i samband med en konferens eller vill ni bara göra något roligt tillsammans? Välkomna till oss!
Västernorrlands museum erbjuder ett upplevelsepaket för företagsgrupper. Upplevelsepaketet är bokningsbart maj–oktober och ni kan välja att anta utmaningen under förmiddagen (kl. 09.00–12.00) eller eftermiddagen (kl. 13.00–16.00).

Ta med teamet på en tre timmars resa tillbaka i tiden i en unik historisk miljö på Murberget friluftsmuseum i Härnösand. Utmana kollegorna i aktiviteten Genom tid & rum och ta reda på vad som hänt i husen. Ledtrådar och personer från svunna tider hjälper er på vägen. Passar alla – nyfikna, vinnarskallar och historieintresserade. Belöningen är mat och prat vid den öppna elden.

Praktisk information

När ni kommer till receptionen på Västernorrlands museum möter ni en museivärd som introducerar er i uppdraget och ger er en karta – sedan är ni redo att ge er ut på ett historiskt äventyr! Tänk på att ta på er oömma kläder efter väder; vi kommer att röra oss utomhus och inomhus på friluftsmuseet och vi vill inte att ni ska bli kalla eller blöta.

Tidsåtgång: 3 timmar. Då ingår utmaningen med tillhörande uppdrag i några av husen på friluftsmuseet, varm dryck och en enklare måltid lagad över öppen eld, samt nöjet att utöva en av världens äldsta sporter. Uppdragen i husen tar ungefär en timme, inklusive promenaden på områden. Resten av tiden ägnar vi till samvaro vid elden. Vi äter historiska Kolbullar – meddela nedan om någon av er behöver specialkost.

Tillgänglighet: Ni kommer att vistas i gamla hus; det äldsta är från 1700-talet. Observera därför att det förekommer trappor, höga trösklar och låga dörröppningar.

Gruppstorlek: Vi delar in er i grupper om 3–5 personer som utför olika aktiviteter parallellt.

Pris: xxx

Om du har frågor, kontakta Magdalena på telefonnummer 076-145 75 66.

Vi behöver följande information från dig, välkommen att mejla magdalena.akerstrom@vnmuseum.se:

  • Vilket evenemang det gäller (Genom tid & rum)
  • Datum
  • Namn på företag/förening
  • För- och efternamn
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Behov av specialkost